Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χούμους ρεβιθιών με γλυκοπατάτα

Χούμους ρεβιθιών με γλυκοπατάτα
Εύκολη

Το χούμους, είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα και βρίσκεται πολύ συχνά στο τραπέζι μας. Αυτή όμως η παραλλαγή του, με τη γλυκοπατάτα, τον αρακά και το καρότο, το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον και νόστιμο, σε σημείο που να μην φτάνουν οι αραβικές πίτες που το συνοδεύουν - οπότε, να θυμηθούμε να προμηθευτούμε μπόλικες!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 8 ώρες.
    2. Τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται.
    3. Σουρώνουμε κρατώντας μέρος από το νερό που βράσανε.
    4. Παράλληλα ψήνουμε στο φούρνο τη γλυκοπατάτα, τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο, για 30' ή μέχρι να μαλακώσει.
    5. Όσο περιμένουμε να κρυώσει η γλυκοπατάτα, ψιλοκόβουμε τα καρότα.
    6. Σοτάρουμε για λίγο σε 3 κ.σ. λάδι το σκόρδο με αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, καπνιστή πάπρικα και συνεχίζουμε με το ψιλοκομμένο καρότο και τον αρακά, για 10' ακόμα.
    7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι (το ζουμί από το σοτάρισμά τους, το κρατάμε και το χρησιμοποιούμε στην περίπτωση που εκτός από το χούμους θέλουμε να σοτάρουμε κάποιο επιπλέον συνοδευτικό του).
    8. Καθαρίζουμε τη φλούδα της γλυκοπατάτας και την κόβουμε σε κομμάτια.
    9. Βάζουμε σε μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα, συμπληρώνοντας όσο υγρό από τα ρεβίθια χρειάζεται.
    10. Απολαμβάνουμε το χούμους με στικς λαχανικών και αραβικές πίτες.
    Συστατικά:
    • 2​50 γρ. ρεβίθια ​
    • 2 καρότα
    • 1 γλυκοπατάτα
    • 1 φλ. αρακά κατεψυγμένο
    • 2 κ.σ. ταχίνι
    • χυμό από 1½ λεμόνι
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 4 κ.σ. λάδι
    • αλάτι, πιπέρι
    • ½-1 κ.γ. σουμάκ
    • ½ κ.γ. κουρκουμά
    • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
20  ψήφοι
©Lovecooking.gr