Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαχανάκια Βρυξελλών με "τυρένια" σάλτσα

Λαχανάκια Βρυξελλών με "τυρένια" σάλτσα
Πολύ εύκολη

Ένα ορεκτικό για όλες τις περιστάσεις, για όλες τις ώρες, για όλες τις κουζίνες, για όλους τους γευστικούς κάλυκες!

της Βίκυς Χριστοπούλου 

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:20
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βάζουμε στον ατμομάγειρα τα λαχανάκια και τα αφήνουμε στον προτεινόμενο χρόνο.
    2. Ταυτόχρονα, σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη.
    3. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσοχή να μην καεί το αλεύρι μας!
    4. Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε γρήγορα και πάρα πολύ καλά, ώστε να μην σχηματιστούν σβόλοι.
    5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 1' περίπου.
    6. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε την τυρένια μας σάλτσα πάνω στα λαχανάκια.
    7. Σερβίρουμε αμέσως.
    Συστατικά:
    • 1 δίχτυ λαχανάκια Βρυξελλών
    • ¾ γάλα αμυγδάλου
    • 1 ½ κ.σ. vegan μαργαρίνη
    • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
    • 5 κ.σ. διατροφική μαγιά
    • 1 κ.σ. τριμμένο σιναπόσπορο
    • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
    • ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
    • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
    • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων
    • λίγο λευκό πιπέρι τριμμένο
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
    Tip:

    Τα λαχανάκια πηγαίνουν με αυτή τη σάλτσα είτε τα κάνουμε στον ατμό όπως προτείνεται, είτε βραστά, ψητά ή σωτέ!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
22  ψήφοι
©Lovecooking.gr