Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ωμοφαγικό πατέ ηλιόσπορου

Ωμοφαγικό πατέ ηλιόσπορου
Πολύ εύκολη

Ένα πατέ τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο γευστικό!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:10
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Μουλιάζουμε τις λιαστές ντομάτες για 1 ώρα.
    2. Σε μπλέντερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με λίγο φυτικό γάλα.
    3. Ρίχνουμε σε φορμάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να ξεκουραστεί και να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Συνοδεύουμε με ωμοφαγικά κράκερς ή μπαστουνάκια λαχανικών.

    *Nama Shoyu & Tamari σος: Η Nama Shoyu, είναι μια βραβευμένη βιολογική σάλτσα σόγιας με βάση παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή. Περιέχει μόνο ολόκληρους σπόρους σόγιας και ψημένο σιτάρι ολικής άλεσης. Η Tamari, επίσης ιαπωνική σάλτσα σόγιας, παρασκευάζεται με βιολογικό τρόπο, από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και νερό πηγής. Η διαφορά ανάμεσα σε Tamari και Shoyu, είναι ότι η Tamari είναι πιο πικάντικη και πιο αλμυρή. Και οι δύο, ζυμώνονται και ωριμάζουν αργά, μέσα σε κέδρινα βαρέλια.

    Συστατικά:
    • 1 φλ. ωμό ηλιόσπορο
    • 4 μουσκεμένες λιαστές ντομάτες
    • ½ φλ. ωμό γάλα κάσιους ή άλλο φυτικό γάλα
    • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
    • 1 κ.γ. ωμή Nama Shoyu ή σόγια σος ή Tamari σος*
    • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
    • ½ πιπερίτσα τσίλι, προαιρετικά
    • λευκό πιπέρι
    • ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
    Tip:

    Για ένα πιο εύπεπτο αποτέλεσμα, μπορούμε να μουλιάσουμε και τον ηλιόσπορο. Σε αυτή την περίπτωση ίσως δεν χρειαστεί να προσθέσουμε όλο το φυτικό γάλα και το πατέ δεν θα έχει βουτυρένια γεύση αλλά μια πιο ελαφριά και φρέσκια αίσθηση στη γλώσσα μας. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
29  ψήφοι
©Lovecooking.gr