Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Πίκλες κίτρινης κολοκύθας

Πίκλες κίτρινης κολοκύθας
Εύκολη

Για να κρατήσουμε το άρωμα του φθινοπώρου λίγο παραπάνω...

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε την κολοκύθα και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές ροδέλες, την πιπεριά σε μικρά καρέ.
    2. Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά σε ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, βάζουμε αρκετά παγάκια και κρύο νερό και τα αφήνουμε για περίπου 30'.
    3. Τα ξεπλένουμε καλά και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
    4. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το μηλόξυδο, τη ζάχαρη, τους σπόρους μουστάρδας και κόλιαντρου για 3-4' περίπου, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 3-5'.
    5. Στεγνώνουμε ελαφρά τα λαχανικά με μια πετσέτα και τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα*.
    6. Ρίχνουμε το μείγμα που βράσαμε πάνω από τα λαχανικά.
    7. Με ένα πιρούνι πατάμε ελαφρά τα λαχανικά να βεβαιωθούμε ότι έχουν καλυφτεί από το μείγμα ξυδιού και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

    Συντηρούνται στο ψυγείο για 2 μήνες.

    * Βράζουμε τα βάζα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για 10' περίπου. Αφού στεγνώσουν καλά είναι έτοιμα για χρήση.

    Φωτογραφία: Nealey Dozier

    Συστατικά:
    • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
    • 1 κ.σ. σπόρους μουστάρδας
    • 1 κ.σ. σπόρους κόλιαντρο
    • 1 κ.σ. αλάτι
    • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
    • 1 γλυκό κρεμμύδι
    • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
    • 2 ½ φλ. μηλόξυδο
    • ¾ φλ. ζάχαρη
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Διατροφική Αξία:

    Η κολοκύθα είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμινών όπως Α, Β, C και Ε, περιέχει μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και φώσφορο καθώς και φυτικά Ω-3 λιπαρά οξέα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
6  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή