Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ομελέτα με άγρια σπαράγγια

Μόλις, βγήκαν τα σπαράγγια και το μυαλό μας πήγε στον Φιλάρετο Ψημμένο, ιδιοκτήτη του αγαπημένου μας Amanita για να του ζητήσουμε την συνταγή μιας ομελέτας! Για κείνον, το άγριο σπαράγγι, είναι «ο αλήτης της αριστοκρατικής οικογένειας». Φυτρώνει παντού, από δίπλα στη θάλασσα έως τα ψηλά βουνά και είναι το πρώτο βλαστάρι της άνοιξης. Τρώγονται, ωμά με λαδόξυδο και αλάτι ή μπορούμε να προσθέσουμε τις τρυφερές κορυφές τους στις ωμές σαλάτες μας. Αλλά και βραστά είναι εξ' ίσου νόστιμα αρκεί να τα βράσουμε, όπως μας συμβουλεύει, για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό, δεμένα με σπαγκάκι. Ταιριάζουν με λαδόξυδο ή λαδολέμονο και αγαπούν το ψιλοκομμένο σκορδάκι. Είναι τέλεια και σε ριζότο, ενώ η κλασική χρήση τους είναι σε ομελέτα. Αυτή, είναι η απλή αλλά ξεχωριστή συνταγή που σερβίρουν στον ξενώνα

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση