Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Μπέικον, αβγά, τομάτα και τυρί τσένταρ

Μπέικον, αβγά, τομάτα και τυρί τσένταρ
Μέτρια

Ένα θρεπτικότατο πιάτο, ιδανικό για Κυριακές και φθινοπωρινά πρωινά, που ακόμα και το φαγητό μας, θέλουμε να μας χουζουρεύει!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
    2. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ. 
    3. Σε ένα βαθύ μπολ, βρέχουμε τα κυβάκια του ψωμιού με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε χαρτί ψησίματος στο φούρνο για 20' ή μέχρι να χρυσίσουν.
    4. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον για περίπου 8', μέχρι να γίνει λιγάκι τραγανό. 
    5. Μεταφέρουμε το μπέικον σε πιάτο στρωμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα υγρά, ενώ κρατάμε 1 κ.σ. από το υγρό που απέμεινε στο τηγάνι μας και σοτάρουμε εκεί μέσα το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
    6. Ρίχνουμε τις ντομάτες και την κόκκινη πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3-4'.
    7. Μόλις τα ψωμάκια είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε τα προηγούμενα υλικά και όλα τα υπόλοιπα (εκτός από τα αβγά) και τα ανακατεύουμε καλά.
    8. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο πυρέξ.
    9. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 30'.
    10. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε για 10' ακόμη, μέχρι να γίνει λίγο τραγανή η επιφάνειά του.
    11. Αφαιρούμε το πυρέξ από το φούρνο και με προσοχή κάνουμε 4 λακουβίτσες με ένα κουτάλι.
    12. Μέσα σε κάθε μια από αυτές, σπάμε προσεκτικά από ένα αβγό.
    13. Ξαναβάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15', μέχρι δηλαδή τα αβγά να ψηθούν κανονικά.
    14. Το σερβίρουμε αμέσως ζεστό.
    Συστατικά:
    • 6-8 φλ. λευκό ψωμί, κομμένο σε κυβάκια
    • 1/8 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 1,5 φλ. μπέικον ψιλοκομμένο
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 φλ. ντομάτα χωρίς υγρά, ψιλοκομμένη
    • 1 μικρούλα καυτερή πιπερίτσα θρυμματισμένη
    • 1 φλ. τριμμένο τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
    • ½ φλ. τριμμένη γκούντα
    • 2 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (τα πράσινα μέρη)
    • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 4 αβγά
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
3  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση