Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Αυγά “παντρεμένα” με σάλτσα ντομάτας

Αυγά “παντρεμένα” με σάλτσα ντομάτας
Εύκολη

Μια απλή, αλλά πολύ νόστιμη ομελέτα που μας έρχεται από μια παλιά συνταγή της Δωδεκανήσου.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:20
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βάζουμε το μισό λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο αφού το έχουμε "πατήσει" μ' ένα πλατύ μαχαίρι.
    2. Μόλις ροδίσει ελαφρά ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
    3. Αφήνουμε τη σάλτσα ντομάτας στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    4. Σ' ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Προσθέτουμε τη χλιαρή πλέον σάλτσα ντομάτας στα αυγά και ανακατεύουμε.
    5. Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και λίγο πριν καπνίσει ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και τη σάλτσα.
    6. Μετά από 5 λεπτά βάζουμε την ομελέτα σ' ένα πιάτο, σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι και ρίχνουμε την τελευταία κουταλιά λάδι. Βάζουμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αυτό ήταν η φριτάτα μας, ή η φρουτάλια μας είναι έτοιμη.

    Διάρκεια: 20 λεπτά

    Συστατικά:
    • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια
    • 8 αυγά ημέρας
    • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • Αλάτι και πιπέρι
    Μερίδες: 4
    Πρόταση για Ποτό:
    • “Το Δάκρυ του Πεύκου” του Στέλιου Κεχρή-από το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
    •  “Το Δάκρυ του Πεύκου” (Ρετσίνα από την ποικιλία σταφυλιού Ασύρτικο)/Ονομασία κατά Παράδοση.

    Μεσαίας έντασης κιτρινωπό χρώμα. Φρουτώδες αρωματικό φόντο, πάνω στο οποίο ισορροπούν αρμονικά βοτανικές νότες με καθαρά και αρκετά τονισμένα αρώματα ρετσινιού. Παχιά, δροσιστική και ζωηρή γεύση, με πολύ όμορφη αίσθηση οξύτητας.

    Γιατί ταιριάζουν: έχουμε καταρχήν πιάτo “απλό”, με προσωπικότητα και έντονη γεύση. Αρχικά, με τα υλικά που χρησιμοποιούμε κιόλας για την ετοιμασία του, θα φαινόταν ότι δύσκολα ταιριάζει με κρασί. Χάρη όμως στην νέα γενιά από ποιοτικές εμφιαλωμένες ρετσίνες -και μάλιστα τη συγκεκριμένη- η ιδανική λύση βρέθηκε. Το “Δάκρυ του Πεύκου” προσφέρει την γευστική ένταση του Ασύρτικου για να στηριχτεί η ένταση των πιάτων και τη σωστή δόση ρετσινιού που θα επιτρέψει την αρμονία με τα αρώματα των μυρωδιών, των μυριστικών και κάποιων μπαχαρικών στη συνταγή.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση