Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

In Ovis Apalis - Βραστά αβγά

«Στα καπηλειά τρίβανε τα χέρια τους οι μαγαζάτορες προσφέροντας αφειδώς μεζέδες και κρασί» σελ. 238, Το Σμαράγδι και η Θάλασσα, συγγραφέας: Λιάνα Δενεζάκη, εκδόσεις Λιβάνη.
Σε συνέχεια του αφιερώματος: Λογοτεχνικά-μαγειρέματα!
Ο Apicius στο βιβλίο του μας δίνει αυτή τη συνταγή ως ορεκτικό, σαν ένα πέρασμα από τα «αβγά στα φρούτα» αναφερόμενος στην σειρά των πιάτων ενός γεύματος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ομελέτα με άγρια σπαράγγια

Μόλις, βγήκαν τα σπαράγγια και το μυαλό μας πήγε στον Φιλάρετο Ψημμένο, ιδιοκτήτη του αγαπημένου μας Amanita για να του ζητήσουμε την συνταγή μιας ομελέτας! Για κείνον, το άγριο σπαράγγι, είναι «ο αλήτης της αριστοκρατικής οικογένειας». Φυτρώνει παντού, από δίπλα στη θάλασσα έως τα ψηλά βουνά και είναι το πρώτο βλαστάρι της άνοιξης. Τρώγονται, ωμά με λαδόξυδο και αλάτι ή μπορούμε να προσθέσουμε τις τρυφερές κορυφές τους στις ωμές σαλάτες μας. Αλλά και βραστά είναι εξ' ίσου νόστιμα αρκεί να τα βράσουμε, όπως μας συμβουλεύει, για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό, δεμένα με σπαγκάκι. Ταιριάζουν με λαδόξυδο ή λαδολέμονο και αγαπούν το ψιλοκομμένο σκορδάκι. Είναι τέλεια και σε ριζότο, ενώ η κλασική χρήση τους είναι σε ομελέτα. Αυτή, είναι η απλή αλλά ξεχωριστή συνταγή που σερβίρουν στον ξενώνα

00:20 1 Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο πρωινό

Ένα πρωινό-έκπληξη για σας και τους αγαπημένους σας, που μπορείτε να το απολαύσετε μια Κυριακή πρωί στο σπίτι ή ένα από τα πρωινά των Χριστουγεννιάτικων διακοπών σας, όταν όλοι είναι πιο χαλαροί με το πρόγραμμα της ημέρας. Αν τύχει μάλιστα και περισσέψει και κάποιο κομμάτι στο ψυγείο, είναι το ίδιο νόστιμο και την επόμενη μέρα - αρκεί να υπάρχει φουρνάκι μικροκυμάτων!

01:00 Διαβάστε περισσότερα...

Ψητά αυγά σε θήκες αραβικής πίτας

Ένα φανταστικό σνακ, εύκολο, γρήγορο, που θα αφήσει τους πάντες με το στόμα ανοικτό. Οι δε μικροί μας φίλοι θα το λατρέψουν για την νοστιμιά του και φυσικά επειδή τρώγεται και... με τα χέρια.

00:35 8 αυγά Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση