Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Zero-Waste ζωμός λαχανικών

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να χρησιμοποιούμε σπιτικό ζωμό λαχανικών στο μαγείρεμα; Ναι, να τον φτιάξουμε με μηδενικά έξοδα!
Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή ένα άρθρο που διάβασα σχετικά με το zero waste living, ξεκίνησα να κρατάω τις φλούδες ή τα άχρηστα κομμάτια λαχανικών, κάθε φορά που προετοίμαζα τα λαχανικά μου για οποιαδήποτε συνταγή. Αντί δηλαδή να τα αντιμετωπίσω σαν σκουπίδια, συλλέγω όλα τα περισσεύματα βάζοντάς τα σ' ένα βάζο στην κατάψυξη. Όταν συγκεντρωθεί μια σημαντική ποσότητα, τα "σκουπίδια" μετατρέπονται σε έναν υγιεινό και ανέξοδο ζωμό λαχανικών! Με αυτόν τον τρόπο, προσέχω την υγεία μου, την οικονομία μου και προστατεύω το περιβάλλον που ζω!

της Χριστίνας Κούλη

Διαβάστε περισσότερα...

Κουκιά χλωρά γιαχνί με φινόκιο

Τα κουκιά, κατάγονται από την Ασία και είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο και σίδηρο. Στην Ελλάδα, την Άνοιξη που είναι και η εποχή τους, τα βρίσκουμε σε διάφορες ποικιλίες όπως τα Σεβίλης, τα πρώιμα Χίου ή τα γνωστά σε όλους κατά την περίοδο της νηστείας του Πάσχα, φούλια. Σήμερα θα τα μαγειρέψουμε γιαχνί, που είναι και η πιο νόστιμη συνταγή για χλωρά κουκιά!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Διαβάστε περισσότερα...

Γεμιστές πιπεριές με σύκα, δυόσμο και κάσιους

Ένα πιάτο τόσο αρωματικό και διακριτικά γλυκό, που μας κάνει να ζητάμε συμπληρωματικές μερίδες! Χρώματα και γεύσεις αναμειγνύονται, για να ικανοποιήσουν πεινασμένα μάτια και απαιτητικούς ουρανίσκους.

της Βίκυς Χριστοπούλου

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση