Αγριομανίταρα πλακί
Mια συνταγή, βγαλμένη κατευθείαν από την κουζίνα των Κενταύρων, με τη μοναδικότητα της Πηλιορείτικης κουζίνας να βασίζεται στα απλά υλικά και το συνδυασμό τους.
Εκτέλεση - Directions
- Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε πυρίμαχο σκεύος, τα μανιτάρια ραντισμένα με το μισό ποτήρι από το ελαιόλαδο.
- Μόλις αρχίσουν να ψήνονται, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από το τηγάνι και προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να δέσουν τα υλικά στη σάλτσα.
- ½ κιλό μανιτάρια, σε μεγάλα κομμάτια
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 πιπεριές πράσινες & 3 κόκκινες, κομμένες σε λωρίδες
- 2 ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
- 2 κρεμμύδια, σε φέτες
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια νερό
- Τα μανιτάρια δεν χρειάζεται να τα πλένουμε. Μπορούμε μόνο, πριν τη χρήση τους, να τα σκουπίσουμε μ' ένα υγρό πανί.
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
* Η συνταγή, προέρχεται από το βιβλίο "Στην Κουζίνα τω Κενταύρων" της Έννη Λεβέντη & Αγγέλας Γανωτή.
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
2
Πρόταση για Ποτό:
Chateau Julia “Ασύρτικο” από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη.
Chateau Julia Ασύρτικο/Τοπικός Οίνος Δράμας.
Αχυροπράσινο στο χρώμα και με μεσαίας έντασης αρώματα, που θυμίζουν βουτυράτα άσπρα φρούτα, αλλά και εσπεριδοειδή. Γεμάτη γεύση, καλά ισορροπημένη και με σωστή λεμονάτη επίγευση.
Tip:
Κατηγορία
Λαχανικά