Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Αγριομανίταρα πλακί

Αγριομανίταρα πλακί
Μέτρια

Mια συνταγή, βγαλμένη κατευθείαν από την κουζίνα των Κενταύρων, με τη μοναδικότητα της Πηλιορείτικης κουζίνας να βασίζεται στα απλά υλικά και το συνδυασμό τους.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, σε μέτρια φωτιά.
    2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν.
    3. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε πυρίμαχο σκεύος, τα μανιτάρια ραντισμένα με το μισό ποτήρι από το ελαιόλαδο.
    4. Μόλις αρχίσουν να ψήνονται, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από το τηγάνι και προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
    5. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να δέσουν τα υλικά στη σάλτσα.

    * Η συνταγή, προέρχεται από το βιβλίο "Στην Κουζίνα τω Κενταύρων" της Έννη Λεβέντη & Αγγέλας Γανωτή.

    Συστατικά:
    • ½ κιλό μανιτάρια, σε μεγάλα κομμάτια
    • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 3 πιπεριές πράσινες & 3 κόκκινες, κομμένες σε λωρίδες
    • 2 ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
    • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
    • 2 κρεμμύδια, σε φέτες
    • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
    • 2 ποτήρια νερό
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 2
    Πρόταση για Ποτό:

    Chateau Julia “Ασύρτικο” από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη.
    Chateau Julia Ασύρτικο/Τοπικός Οίνος Δράμας.
    Αχυροπράσινο στο χρώμα και με μεσαίας έντασης αρώματα, που θυμίζουν βουτυράτα άσπρα φρούτα, αλλά και εσπεριδοειδή. Γεμάτη γεύση, καλά ισορροπημένη και με σωστή λεμονάτη επίγευση.

    Tip:
    • Τα μανιτάρια δεν χρειάζεται να τα πλένουμε. Μπορούμε μόνο, πριν τη χρήση τους, να τα σκουπίσουμε μ' ένα υγρό πανί.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
12  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή