Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Chili λαχανικών

Chili λαχανικών
Εύκολη

Ένα πολύ ενδιαφέρον πιάτο, με μεξικάνικες διαθέσεις - Viva Mexico!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι, στο μισό καλαμποκέλαιο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές, κομμένα σε καρέ και ανακατεύουμε.
    2. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
    3. Σβήνουμε με τη μπύρα.
    4. Ανοίγουμε τις κονσέρβες με τα κόκκινα και τα μαύρα φασόλια, στραγγίζουμε τα κόκκινα φασόλια και τα χτυπάμε στο multi (τα κόκκινα), να γίνουν ένας σφιχτός πολτός.
    5. Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ντομάτα κονκασέ, το χυμό ντομάτας, τα κόκκινα φασόλια, τα μαύρα φασόλια με το υγρό τους και τα βερίκοκα.
    6. Προσθέτουμε το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το τσίλι σκόνη, τη σάλτσα με μεξικάνικο κόκκινο τσίλι και αλάτι.
    7. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει καλά.
    8. Σερβίρουμε σε πιατέλα, με τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
    Συστατικά:
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ
    • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ
    • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ
    • 1 καυτερή τσίλι πιπεριά Jalapeno
    • 3-4 αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα στη μέση
    • ½ φλ. καλαμποκέλαιο
    • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
    • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
    • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
    • 1 κουτί χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
    • 400 γρ. φυτικό τυρί, τριμμένο
    • ½ μπουκάλι μπύρα
    • 1 κ.γ. κύμινο
    • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
    • 2 κ.γ. τσίλι σκόνη
    • 1 κ.σ. σάλτσα με μεξικάνικο κόκκινο τσίλι
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • Αλάτι
    Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
9  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή