Chili λαχανικών
Ένα πολύ ενδιαφέρον πιάτο, με μεξικάνικες διαθέσεις - Viva Mexico!
Εκτέλεση - Directions
- Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι, στο μισό καλαμποκέλαιο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές, κομμένα σε καρέ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με τη μπύρα.
- Ανοίγουμε τις κονσέρβες με τα κόκκινα και τα μαύρα φασόλια, στραγγίζουμε τα κόκκινα φασόλια και τα χτυπάμε στο multi (τα κόκκινα), να γίνουν ένας σφιχτός πολτός.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ντομάτα κονκασέ, το χυμό ντομάτας, τα κόκκινα φασόλια, τα μαύρα φασόλια με το υγρό τους και τα βερίκοκα.
- Προσθέτουμε το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το τσίλι σκόνη, τη σάλτσα με μεξικάνικο κόκκινο τσίλι και αλάτι.
- Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει καλά.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα, με τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ
- 1 καυτερή τσίλι πιπεριά Jalapeno
- 3-4 αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα στη μέση
- ½ φλ. καλαμποκέλαιο
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- 1 κουτί χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
- 400 γρ. φυτικό τυρί, τριμμένο
- ½ μπουκάλι μπύρα
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 2 κ.γ. τσίλι σκόνη
- 1 κ.σ. σάλτσα με μεξικάνικο κόκκινο τσίλι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Αλάτι
Διάρκεια:
00:45
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- λαχανικά
- Μεξικό
- κρεμμύδι
- πιπεριές
- πιπεριά jalapenos
- βερύκοκα αποξηραμένα
- καλαμποκέλαιο
- κόκκινα φασόλια
- μαύρα φασόλια
- ντομάτα κονκασέ
- χυμός ντομάτας
- φυτικό τυρί
- μπύρα
- κύμινο
- πιπέρι καγιέν
- τσίλι σκόνη
- τσίλι
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κυρίως πιάτο
- εύκολη
- φοιτητές