Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Μανιτάρια φούρνου με κόκκινη σάλτσα

Μανιτάρια φούρνου με κόκκινη σάλτσα
Εύκολη

Τα μανιτάρια, είναι ευλογημένη τροφή! Μας παρέχουν τη δυνατότητα να τα συνδυάσουμε, με εξαιρετικά αποτελέσματα, με αμέτρητα πράγματα. Αλλά και μόνα τους μαγειρεμένα, μπορούν να μας εκπλήξουν ή ακόμα και να μας ενθουσιάσουν! Το συγκεκριμένο πιάτο, είναι πολύ ελαφρύ, με τα μανιτάρια να συνοδεύονται άψογα από την κόκκινη σάλτσα! Είτε στο φούρνο είτε στο τηγάνι είναι το ίδιο απίθανα!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:30
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με λίγο χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε φέτες.
    2. Κόβουμε σε φέτες και τα κρεμμύδια.
    3. Τα τοποθετούμε όλα σ' ένα pyrex και τα περιχύνουμε με τις χοντροκομμένες ντομάτες και το κρασί.
    4. Χοντροκόβουμε από πάνω τους το σκόρδο και ρίχνουμε το λάδι και τη ρίγανη.
    5. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, για 20-25'.
    Συστατικά:
    • 1 κιλό μανιτάρια, φρέσκα
    • 3 μεγάλα κρεμμύδια
    • 2 κ.σ. κόκκινο κρασί
    • 4 σκελίδες σκόρδο
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1½ φλ. ντομάτες, χοντροκομμένες
    • 1 κ.σ. ρίγανη
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 4
    Πρόταση για Ποτό:
    • “Κόκκινο σε Μαύρο” του Κώστα Μητραβέλα.
    • Ονομασία Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος “Νεμέα” (ποικιλία Αγιωργίτικο).

    Βαθύχρωμο και τονισμένο κόκκινο. Αρώματα κερασιού, ελαφρώς φυτικά. “Στρογγυλή” και απαλή γεύση, αρκετά γεμάτη, με νόστιμες και απαλές τανίνες. Φρουτώδες, μαλακό και πολύ ευχάριστο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
22  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή