Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Πουγκιά με ψητά λαχανικά και μυρωδικά

Πουγκιά με ψητά λαχανικά και μυρωδικά
Δύσκολη

Μοναδικά, μυρωδάτα και ιδιαίτερα νόστιμα, είναι ένα συνοδευτικό πιάτο που θα κάνει τη διαφορά σε τραπέζι με φίλους!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Δύσκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10', πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, τα μανιτάρια και τα λαχανικά μας, όλα τους ψιλοκομμένα και ραντισμένα ελαφρά με λίγο λάδι, βαλσάμικο και μυρωδικά.
    2. Ζεματάμε τα σχοινόπρασα ή το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1', έτσι ώστε να είναι ευλύγιστα. Αν το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι φαρδύ, με ένα κοφτερό μαχαιράκι το χωρίζουμε στα δύο.
    3. Αλείφουμε τα φύλλα της σφολιάτας με το βούτυρο ή το λάδι και από τις δύο πλευρές.
    4. Κόβουμε τη σφολιάτα από το φαρδύ μέρος σε τρία κομμάτια και από το στενότερο σε δύο (συνολικά 6 μέρη).
    5. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί με τα λαχανικά και τα μανιτάρια.
    6. Σε κάθε κομμάτι σφολιάτας, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και με τα δάχτυλά μας πατάμε λίγο πιο κάτω από τις άκρες της, για να διαμορφώσουμε τα πουγκάκια.
    7. Στερεώνουμε κάθε πουγκί με ένα κομμάτι σχοινόπρασο ή με το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι.
    8. Ψήνουμε τα πουγκάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30' ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
    Συστατικά:
    • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
    • 200 γρ. φυτικό τυρί τριμμένο
    • 500 γρ. μανιτάρια
    • 2 φλ. ψητά λαχανικά (καρότο, πιπεριά, κολοκύθι)
    • Λάδι ή φυτικό βούτυρο για το άλειμμα
    • Μερικά σχοινόπρασα ή το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμυδάκια.
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 4-6
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
8  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή