Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σουβλάκια λαχανικών με σως μπαλσάμικου

Σουβλάκια λαχανικών με σως μπαλσάμικου
Εύκολη

Η ιδανική λύση, για να απολαύσουμε τα κλασικά σουβλάκια-καλαμάκι, στην πιο υγιεινή τους εκδοχή. Αξιοποιούμε τα λαχανικά μας και φροντίζουμε την υγεία του οργανισμού μας!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:50
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Περνάμε τα κομμάτια λαχανικών εναλλάξ στο καλαμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.
    2. Ραντίζουμε με τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλάτι.
    3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, μέχρι να καεί ελαφρά ο εξωτερικός φλοιός των λαχανικών.
    4. Το εσωτερικό θα πρέπει να «κρατάει».
    5. Σ' ένα σκεύος ζεσταίνουμε το μπαλσάμικο και διαλύουμε τη ζάχαρη.
    6. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας το μείγμα για να ομογενοποιηθεί.
    7. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
    8. Σερβίρουμε τα σουβλάκια λαχανικών ζεστά, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα μπαλσάμικου.
    Συστατικά:
    • 2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
    • 2 πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
    • 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
    • 4 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
    • 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
    • 18 μανιτάρια μικρά
    • ½ φλ. + 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • ¼ φλ. ξύδι μπαλσάμικο
    • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
    • 1 κ.σ. μυρωδικά ξερά τριμμένα (ρίγανη, θρούμπι, δενδρολίβανο, θυμάρι)
    • Αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 18 καλαμάκια για σουβλάκι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 6
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
14  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή