Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Γεμιστό λάχανο!

Γεμιστό λάχανο!
Δύσκολη

Ένα μοναδικό και εμπνευσμένο πιάτο, με υπέροχη γεύση! Η δυσκολία του θα μας αποζημιώσει απόλυτα!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 03:00
    Δυσκολία: Δύσκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι, αφαιρούμε το σκληρό μέρος από την κάτω μεριά του λάχανου, σε σφηνοειδές σχήμα.
    2. Βάζουμε το λάχανο ολόκληρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα με λίγο νερό και το αφήνουμε να ζεματιστεί για 10-15'.
    3. Αφαιρούμε το λάχανο και το αφήνουμε να κρυώσει.
    4. Προσεκτικά αφαιρούμε από το άνοιγμα της κάτω μεριάς του τα φύλλα του κέντρου του, κόβοντας τα κοτσάνια από τη βάση και προσπαθώντας να μην πειράξουμε τα εξωτερικά φύλλα.
    5. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια με τη ½ κούπα του ελαιόλαδου μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το άγριο ρύζι.
    6. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το ρύζι Καρολίνα, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
    7. Προσθέτουμε τη 1 κούπα ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
    8. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για μερικά λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, το κύμινο και το δυόσμο.
    9. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να σταθεί για μερικά λεπτά.
    10. Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε το λάχανο με τη γέμισή μας και το δένουμε με σπάγκο ή το βάζουμε μέσα σε δίχτυ.
    11. Βάζουμε το λάχανο στην κατσαρόλα που το ζεματίσαμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
    12. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα, με κλειστό το καπάκι του σκεύους.
    13. Αφαιρούμε προσεκτικά το λάχανο για να μη διαλυθεί και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
    14. Βγάζουμε προσεκτικά το σπάγκο ή το δίχτυ.
    15. Διαλύουμε στο χυμό λεμονιού το κορν φλάουερ και του προσθέτουμε ζωμό από το λάχανο, μέχρι να φέρουμε το μείγμα στη θερμοκρασία του φαγητού μας.
    16. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 2-3' μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
    17. Περιχύνουμε το λάχανο με τη λευκή σάλτσα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
    Συστατικά:
    • 1 μεγάλο λάχανο
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    • ½ φλ. ελαιόλαδο + ½ φλ. ελαιόλαδο
    • ¼ φλ. άγριο ρύζι
    • 1/3 φλ. ρύζι Καρολίνα
    • 3 κολοκυθάκια, τριμμένα
    • 1 φλ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
    • 1 φλ. ζωμό λαχανικών + 4 φλ. ζωμό λαχανικών
    • 2 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • ½ κ.γ. κύμινο
    • 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. κορν φλάουερ
    • 2 λεμόνια, ο χυμός
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 6
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
6  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή