Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Κουνουπίδι φούρνου με σάλτσα barbeque - Cauliflower with barbeque sauce

Κουνουπίδι φούρνου με σάλτσα barbeque - Cauliflower with barbeque sauce
Εύκολη

Συνδυάζοντας τη σάλτσα barbeque με το κουνουπίδι, πετυχαίνουμε πολλά χαμόγελα και υποσχέσεις για πολλές επισκέψεις στο πιάτο μας!

από τη Βίκυ Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και κάθε μπουκετάκι στη μέση.
    2. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι και τα μπαχαρικά, μέχρι να έχουμε έναν σχετικά αραιό χυλό χωρίς σβόλους.
    3. Βουτάμε κάθε μπουκετάκι στο χυλό και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, αφού πρώτα βάλουμε αντικολλητικό χαρτί.
    4. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 30’, γυρίζοντας μια φορά τα μπουκετάκια για να ψηθούν και από τις 2 μεριές.
    5. Ανακατεύουμε τη σάλτσα bbq με το ελαιόλαδο και βγάζουμε το κουνουπίδι από το φούρνο.
    6. Βουτάμε τα μπουκετάκια στη σάλτσα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 25’. Αν μας μαυρίσουν λιγάκι δεν πειράζει, είναι φυσιολογικό.
    7. Σερβίρουμε με ένα ωραίο ντιπ τόφου με δυόσμο ή οποιοδήποτε άλλο ντιπ μας αρέσει.

    - - - - - - - - - -

    1. Cut the cauliflower in florets and then the florets in half.
    2. In a bowl mix together the milk, the flour and the spices to make a nice batter.
    3. Dip the florets in the batter and lay them on a baking sheet lined with parchment paper.
    4. Bake for 30 minutes at 220 degrees Celsius flipping the florets half time through.
    5. Mix the barbeque sauce with the olive oil and take the cauliflower out of the oven.
    6. Dip the florets in the sauce and lay again on the parchment paper.
    7. Bake for another 25’ minutes and don’t worry if they look a little dark.
    8. Serve with a nice tofu and mint dip or whichever dip you like.
    Συστατικά:
    • 1 μέτριο κουνουπίδι
    • 1 φλ. φυτικό γάλα
    • ¾ φλ. αλεύρι
    • 1 κ.σ. σκόνη σκόρδο
    • 2 κ.σ. σκόνη κρεμμύδι
    • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
    • 1 κ.σ. σκόνη τζίντζερ
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 1½ κ.σ. κύμινο
    • 250 ml σάλτσα bbq
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

    - - - - - - - - - -

    • 1 head of medium cauliflower
    • 1 cup dairy-free milk
    • ¾ cup of flour
    • 1 tbsp garlic powder
    • 2 tbsp onion powder
    • 1 tbsp hot paprika
    • 1 tbsp ground ginger
    • 1 tsp salt
    • 1½ tbsp cumin
    • 250 ml bbq sauce
    • 2 tbsp extra virgin olive oil
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 2-4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
17  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή