Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Γεμιστά με φακόρυζο και λαχανικά!

Γεμιστά με φακόρυζο και λαχανικά!
Μέτρια

Ένα από τα κλασσικά φαγητά του Καλοκαιριού, είναι τα αγαπημένα μας γεμιστά. Σε αυτή τους την παραλλαγή όμως, αποφασίσαμε να βάλουμε στη γευστική συζήτηση του πιάτου μας, νέους ομιλητές: Την πιπεριά Φλωρίνης και τις φακές! Η συζήτηση απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προέκυψε ένα πιάτο εξαιρετικό, υγιεινό και πάρα πολύ ελαφρύ!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:45
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ξεπλένουμε τις φακές, τις βράζουμε σε νερό για 2’, χύνουμε το νερό τους, τις ξαναβράζουμε για άλλα 5’, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
    2. Ξεπλένουμε σε μικρό τρυπητό το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη.
    3. Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας και ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ τα κολοκύθια και τα καρότα.
    4. Ψιλοκόβουμε και το πράσο και τα βάζουμε όλα στην άκρη.
    5. Κόβουμε το πάνω μέρος (κοτσάνι) των πιπεριών (το φυλάμε για να τις κλείσει στη συνέχεια) και καθαρίζουμε καλά το εσωτερικό τους από τα σπόρια.
    6. Κόβουμε μια λεπτή φλούδα κατά μήκος από κάθε μελιτζάνα και με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα του εσωτερικού τους, φροντίζοντας να μείνουν με λεπτά τοιχώματα, σαν “βαρκούλες”.
    7. Αλείφουμε το εσωτερικό κάθε μελιτζάνας με λίγο χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε τοποθετημένες ανάποδα στο ταψί που θα ψηθούν, μέχρι να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία σε όλες τους.
    8. Ψιλοκόβουμε στο multi όλη την ψίχα (προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού για να ψιλοκόβεται εύκολα) και το κρεμμύδι και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
    9. Προσθέτουμε στο μπολ το ρύζι, τις φακές, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το λεμονοπίπερο, τον κουρκουμά, την πάπρικα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.
    10. Στη συνέχεια, γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι τις μελιτζάνες και τις πιπεριές (κλείνουμε τις πιπεριές με το καπάκι τους) με το μείγμα και τοποθετούμε τα γεμιστά μας στο ταψί.
    11. Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια καρέ, τις αλατίζουμε και τις απλώνουμε στα κενά μεταξύ των γεμιστών.
    12. Τέλος, απλώνουμε πάνω τους όλο το μείγμα που μας έχει περισσέψει και ψεκάζουμε το σύνολο του φαγητού μας με λίγο λάδι.
    13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα (στο μισάωρο, ανακατεύουμε μια φορά ελαφρά τις πατάτες με το μείγμα).
    14. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, το αφήνουμε 10' ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

    *οι φακές που περιέχει το μείγμα μας και είναι ανακατεμένες με τις πατάτες, είναι ζητούμενο να είναι ελαφρά κριτσανιστές - προσφέρει μια νόστιμη έκπληξη σε κάθε μας πιρουνιά!

    Συστατικά:
    • 5 μελιτζάνες
    • 5 πιπεριές Φλωρίνης
    • 3 κολοκύθια μικρά
    • 2 καρότα μεγάλα
    • 1 πράσο
    • 1½ κρεμμύδι ξερό
    • 1/3 φλ. φακές
    • 2 κ.σ. ρύζι νυχάκι
    • 4 πατάτες μέτριου μεγέθους
    • Χυμό ½ λεμονιού
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • ροζ αλάτι Ιμαλαϊων
    • 1 κ.γ. λεμονοπίπερο
    • 1 κ.σ. κουρκουμά
    • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 5
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
6  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση