Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Κάρυ λαχανικών με γάλα καρύδας και ρύζι μπασμάτι - Mixed vegetable curry with coconut milk and basmati rice

Κάρυ λαχανικών με γάλα καρύδας και ρύζι μπασμάτι - Mixed vegetable curry with coconut milk and basmati rice
Μέτρια

Ο εμπνευσμένος συνδυασμός λαχανικών με ρύζι basmati, μας προσφέρει ένα πιάτο πλούσιο σε πολύτιμα και απαραίτητα στοιχεία για τον οργανισμό μας, παραμένοντας ελαφρύ, αρωματικό και πεντανόστιμο!

από τη Βίκυ Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:30
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι, το ξεπλένουμε πολύ καλά και στη συνέχεια το βάζουμε σ' ένα μπολ με νερό να μουλιάσει για μισή ώρα.
    2. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, σε αναλογία 2/1, δηλαδή 2 φλιτζάνια νερό με 1 φλιτζάνι ρύζι.
    3. Όταν έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια λεπτή πετσέτα και από πάνω της το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει για 20’.
    4. Στο μεταξύ, χωρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, ψιλοκόβουμε το τζίντζερ, κόβουμε τα καρότα σε καρέ και το κρεμμύδι με το πράσο σε φέτες.
    5. Σ' ένα ρηχό και φαρδύ σκεύος, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά όλα τα λαχανικά, αλατίζουμε, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε να ατμιστούν τα λαχανικά μας για 15’ περίπου (θέλουμε να "κρατάνε").
    6. Σ' ένα πολύ μικρό τηγανάκι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο και το σιναπόσπορο. Όταν αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι, προσθέτουμε τον κουρκουμά και μεταφέρουμε το μείγμα στο σκεύος με τα λαχανικά, μαζί με το γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε με προσοχή, αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά.
    7. Σερβίρουμε τα λαχανικά μαζί με το ρύζι, πασπαλίζοντας με το μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει και με λίγο τριμμένο πιπέρι.

    - - - - - - - - - - - - -

    1. Place the rice in a strainer and rinse thoroughly. Then place in a bowl with water to soak for 30’.
    2. Strain the rice, put it in a pot on high heat using two cups of water per one cup of rice.
    3. When the water boils, lower the heat and cover with a cloth and close the lid. Let the rice boil for about 20’, not more.
    4. In the mean time, cut the broccoli and cauliflower in florets, finely chop the ginger, dice the carrots and chop the onion and leeks.
    5. In a sauce pan heat the olive oil and sauté lightly all the vegetables, add salt, ½ cup of water, put the lid on and simmer for 15’ until the veggies are nicely done (not over done).
    6. In a small skillet add the rest of the olive oil, the coriander seeds, the cumin seeds and the mustard seed and sauté. When the seeds start to pop, remove from heat add the turmeric powder and move the contents of the skillet to the pot with the vegetables along with the coconut milk.
    7. Stir lightly and wait until the coconut milk boils before you remove your pot from the heat.
    8. Serve the vegetables with the rice and sprinkle some chopped parsley and fresh ground pepper.
    Συστατικά:
    • 1 μικρό κουνουπίδι
    • 1 μπρόκολο
    • 2 καρότα
    • 1 κρεμμύδι
    • 2 πράσα
    • λίγο φρέσκο τζίντζερ
    • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
    • 500 ml γάλα καρύδας
    • 4 + 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • ½ κ.γ. σπόρους κόλιανδρο
    • ½ κ.γ. σπόρους κύμινο
    • 1 κ.γ. σιναπόσπορο
    • 1 κ.γ. κουρκουμά
    • Λίγο μαϊντανό
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    - - - - - - - - - -

    • 1 small cauliflower
    • 1 broccoli
    • 2 carrots
    • 1 onion
    • 2 leeks
    • Fresh ginger
    • 250 gr basmati rice
    • 500 ml coconut milk
    • 4 + 4 tsp olive oil
    • ½ tsp coriander seeds
    • ½ tsp cumin seeds
    • 1 tsp mustard seeds
    • 1 tsp turmeric
    • Some parsley
    • Salt & fresh ground pepper to taste
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
21  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή