Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ψητό τόφου με σπαράγγια​​ - Baked Tofu with​ asparagus

Ψητό τόφου με σπαράγγια​​ - Baked Tofu with​ asparagus
Εύκολη

Απλό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για ένα ελαφρύ δείπνο για 2!

της Χριστίνας Κούλη

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Τυλίγουμε το τόφου με μια απορροφητική πετσέτα και το τοποθετούμε για 15' κάτω από βαρύ αντικείμενο να βγάλει το νερό του.
    2. Το κόβουμε σε κύβους και το βάζουμε σ​' ένα μπολ μαζί με τα υλικά της μαρινάδας.
    3. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε 3 κομμάτια.
    4. Τοποθετούμε το τόφου με τη μαρινάδα σ' ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15' γυρνώντας τα τουλάχιστον μία φορά στο ενδιάμεσο.
    5. Προσθέτουμε και τα σπαράγγια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10' ακόμα.
    6. Σερβίρουμε προσθέτοντας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και πασπαλίζοντας με σουσάμι.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    1. Wrap the tofu in an absorbent cloth and​ ​place it under​ ​a ​heavy object for​ ​about ​15 minutes to​ ​drain.
    2. Dice the tofu and place it in a bowl with all the marinade ingredients.
    3. Peel the asparagus, wash them and cut them into three pieces.
    4. Place the tofu with the marinade in a baking dish and roast for 15 minutes at 180 degrees Celsius. Turn over the tofu a couple of times while roasting, so that both sides are roasted evenly.
    5. Add the asparagus and continue cooking for 10 minutes more, until the tofu is golden brown and the asparagus are tender.
    6. Drizzle the freshly squeezed lemon juice, sprinkle some sesame seeds and your dish is ready!
    Συστατικά:
    • 1 πακέτο τόφου 200γρ. απλό
    • 500γρ. σπαράγγια
    • χυμός ½ λεμονιού
    • σουσάμι για πασπάλισμα

    για τη μαρινάδα:

    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
    • 2 κ.σ. σόγια σος
    • 1 εκ. ρίζα τζίντζερ τριμμένη
    • αλάτι - πιπέρι

    - - - - - - - - - - -

    • 1 package tofu 200g
    • 500g asparagus
    • juice of ½ lemon
    • sesame seeds for garnish

    ​For the marinate:​

    • 1 tbsp​ ​extra virgin​ ​olive oil
    • 1 tbsp sesame​ ​oil
    • 2 tbsp soy sauce
    • 1cm piece ​grated ginger root
    • salt and ground pepper to taste
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 2-3
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
9  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή