Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

"Κινότο" λαχανικών - Vegetable and quinoa pilaf

"Κινότο" λαχανικών - Vegetable and quinoa pilaf
Εύκολη

"Κινότο". Όπως ριζότο, αλλά ακόμα πιο νόστιμο!

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:35
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ξεπλένουμε καλά την κινόα, για να μην είναι πικρή.
    2. Σε μέτρια φωτιά, φέρνουμε την κινόα σε βρασμό με λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 10'.
    3. Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τα κάσιους και τα λαχανικά.
    4. Καβουρδίζουμε ελαφρά τα κάσιους και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
    5. Στη συνέχεια, σοτάρουμε ελαφρά όλα μας τα λαχανικά, σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα, μόνο να μαλακώσουν.
    6. Μεταφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με την κινόα, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες και το ροζ πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο νερό και βράζουμε για 5' ακόμα.
    7. Το κινότο είναι έτοιμο, όταν έχει απορροφήσει όλα τα υγρά και είναι σπυρωτό. Ανακατεύουμε τα κάσιους και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο!

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

    1. Rinse the quinoa thoroughly to avoid the bitter taste.
    2. On medium heat bring the quinoa to boil, lower the heat and with the lid on simmer for 10'.
    3. While the quinoa is cooking chop the cashews and the veggies.
    4. Lightly toast the cashews and remove from the skillet.
    5. Then add 3 tbsp of olive oil and sauté the veggies until soft.
    6. Move the veggies to the pot with the quinoa, add the orange juice and the pink peppercorns - and some water if necessary - and cook for 5' until all the juices are gone and the quinoa has a granular texture. Mix in the cashews and serve warm or cold.
    Συστατικά:
    • 250 γρ. κόκκινη κινόα
    • 100 γρ. λευκή κινόα
    • 1 μεγάλο καρότο
    • 1 κρεμμύδι
    • ½ φινόκιο
    • 1 πορτοκάλι, χυμό
    • 4 κ.σ. σταφίδες
    • ¼ φλ. κάσιους
    • 2 κ.γ. κόκκους ροζ πιπεριού
    • αλάτι

    - - - - - - -

    • 250 gr. red quinoa
    • 110 gr. white quinoa
    • 1 large carrot
    • 1 onion
    • ½ fennel
    • 1 orange, juiced
    • 4 tbsp raisins
    • ¼ cup cashews
    • 2 tsp pink pepper corns
    • salt to taste
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 3
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
18  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση