Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Λεμονάτο στιφάδο μανιταριών

Λεμονάτο στιφάδο μανιταριών
Μέτρια

Ένα ιδιαίτερο στιφάδο, λεμονάτο, με την κινόα και το ρύζι να συνδυάζονται υπέροχα με τα μελωμένα κοκκάρια, τα μανιτάρια και τη μουστάρδα. Ένα πιάτο, που μας επιβάλλει να το απολαύσουμε με καλή παρέα και λευκό κρασί!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:40
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ξεπλένουμε την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό για 2'.
    2. Τη βάζουμε σε κατσαρολάκι με 2 φλυτζάνια νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε 10'-15' (ανάλογα με την εστία μας), μέχρι να πιει το νερό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
    3. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    4. Σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τα μπαχάρια.
    5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια (κομμένα ζουλιέν) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
    6. Ρίχνουμε τον κουρκουμά, την καπνιστή πάπρικα, το τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού και τη δάφνη.
    7. Ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού με το κρασί και τα προσθέτουμε στο τηγάνι (αν δεν το θέλουμε πολύ λεμονάτο, βάζουμε το μισό χυμό λεμονιού).
    8. Συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει γύρω στα 20'-30'.
    9. Λίγο πριν να είναι έτοιμο, προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    Συστατικά:
    • 1​ φλ. κινόα
    • 1 φλ. ρύζι
    • 24 κρεμμύδια στιφάδου (κοκκάρια)
    • 1 συσκευασία μανιτάρια πλευρώτους​
    • ξύσμα 1 λεμονιού
    • χυμός 1 λεμονιού
    • 2 εκ. ρίζας τζίντζερ
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 3 σφηνάκια λευκό κρασί
    • 2 κ.σ. μουστάρδα
    • 1 πρέζα ρίγανη
    • κουρκουμά
    • καπνιστή πάπρικα
    • 7 μπαχάρια
    • 1 φύλλο δάφνης
    Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
    Μερίδες: 3-4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
21  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή