Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Στιρ φράι ​(stir fry) ​γλυκοπατάτας με τόφου

Στιρ φράι ​(stir fry) ​γλυκοπατάτας με τόφου
Εύκολη

Η γλυκοπατάτα, πολλές φορές μας αποκαλύπτεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την κοινή πατάτα. Σ' αυτό το stir fry συνδυάζεται με τόφου, πιπεριά Φλωρίνης και σέσκουλο, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό για το ρύζι ή την κινόα μας.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:40
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Τυλίγουμε το τόφου με μια απορροφητική πετσέτα και το τοποθετούμε για 15' κάτω από βαρύ αντικείμενο να βγάλει το νερό του.
    2. Ψιλοκόβουμε τη γλυκοπατάτα και την πιπεριά Φλωρίνης.
    3. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το σέσκουλο.
    4. Ζεσταίνουμε σ' ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
    5. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κουρκουμά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 1-2'.
    6. Ρίχνουμε τη γλυκοπατάτα, την πιπεριά Φλωρίνης και το σέσκουλο και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3'.
    7. Προσθέτουμε το τόφου κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, συνεχίζουμε ανακατεύοντας για 2' ακόμα.
    8. Σερβίρεται σκέτο, ή σαν συνοδευτικό σε ρύζι ή κινόα.
    Συστατικά:
    • 1 πακετάκι τόφου
    • 250 γρ. γλυκοπατάτα
    • 4-5 φύλλα σέσκουλο
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης
    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • ½ κ.γ. κουρκουμά
    • 1 κ.γ. τζίντζερ
    • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
    • ½ φλ. λευκό κρασί
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
    Μερίδες: 2
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
13  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή