Σπανάκι λεμονάτο με κινόα
Ένα διαφορετικό, αλλά πολύ νόστιμο σπανακόρυζο. Αντί για ρύζι χρησιμοποιούμε κινόα, τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, αλλά χαμηλή σε λιπαρά.
της Χριστίνας Κούλη
Εκτέλεση - Directions
- Ξεπλένουμε καλά την κινόα για 2' κάτω από τη βρύση και τη βράζουμε σε κατσαρόλα με 2 φλυτζάνια νερό. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε για 15' ακόμα, με σκεπασμένο το καπάκι, να "τραβήξει" τα υγρά της.
- Στο μεταξύ, πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κουκουνάρι μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το πράσο με το κρεμμύδι και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
- Όταν μαλακώσει και μαραθεί το σπανάκι, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε να βράσει, σε χαμηλή φωτιά, για 10' περίπου.
- Προσθέτουμε την κινόα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για 2-3' ακόμα.
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
- 1 πράσο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλ. κινόα
- 1 χούφτα κουκουνάρι
- 8 κ.σ. λάδι
- χυμός ενός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- σπανάκι
- πράσο
- πράσα
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- κρεμμύδι φρέσκο
- κινόα
- κουκουνάρι
- κουκουναρόσπορος
- ελαιόλαδο
- λάδι
- χυμός λεμονιού
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- vegan
- vegetarian
- χορτοφαγία
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- υγιεινές συνταγές
- υγεία
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- κυρίως πιάτο
- λεμονάτο
- λαχανικά
- εύκολα και γρήγορα
- εύκολη
- φοιτητές
- παιδί
- Χριστίνα Κούλη