Γλυκόξινο κεμπάπ σόγιας
Ένα κεμπάπ σόγιας, με τα γλυκόξινα αρώματά του να σε προτρέπουν να το ερωτευτείς! Το συνδυάσαμε με καστανό ρύζι και ψητά μανιτάρια - και ήταν επιτυχέστατη επιλογή!
Εκτέλεση - Directions
- Ρίχνουμε τα κεμπάπ σόγιας σε βραστό νερό για 10'.
- Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, μέχρι να φύγει όλο το νερό.
- Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τον ανανά σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά) και το καρότο ζιλιέν.
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της συνταγής σ' ένα μπολ μαζί με τα κεμπάπ.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο, έως και ολόκληρη νύχτα.
- Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ψηθεί καλά η σόγια.
- 110 γρ. κεμπάπ σόγιας Fytro
- 1 κρεμμύδι
- 2 πιπεριές χρωματιστές
- 1 μεγάλο καρότο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 μικρή συσκευασία ανανά
- 2 κ.σ. σόγια sauce
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1 κομματάκι ρίζας τζίντζερ, τριμμένο
- 5-6 γαρίφαλα
- αλάτι, πιπέρι
Διάρκεια:
03:30
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
Το συνοδέψαμε με καστανό ρύζι και ψητά μανιτάρια πλευρώτους και ήταν απίθανο!
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
4
Πρόταση για Ποτό:
Για το φαγητό μας, μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το Cabernet Vivolo Di Sasso.