Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Κουνουπίδι στο φούρνο με σάλτσα μπρόκολου

Κουνουπίδι στο φούρνο με σάλτσα μπρόκολου
Μέτρια

O Jamie Oliver προτείνει αυτή τη συνταγή τόσο με φρέσκα όσο και με κατεψυγμένα λαχανικά. Εμείς τη φτιάξαμε με φρέσκο μπρόκολο και κουνουπίδι, την απολαύσαμε και σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:35
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    2. Κόβουμε λεπτές φέτες το σκόρδο και το βάζουμε σ' ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μαζί με το βούτυρο.
    3. Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συχνά για 1'.
    4. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
    5. Προσθέτουμε το μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες και σιγοβράζουμε για περίπου 20' ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά το μπρόκολο.
    6. ​Κοιτάμε το φαγητό συχνά, προσέχοντας να μην​ κολλήσει.
    7. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
    8. Πολτοποιούμε το μείγμα, προσθέτοντας λίγο γάλα ακόμα για μεγαλύτερη ευκολία.
    9. Ρίχνουμε το μισό τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ξανά.
    10. Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το τοποθετούμε σ' ένα πυρέξ.
    11. Περιχύνουμε το κουνουπίδι με τη σάλτσα μπρόκολου και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
    12. Τρίβουμε το ψωμί, κομμένο σε κομμάτια, στο multi και στη συνέχεια προσθέτουμε το​ φρέσκο θυμάρι, ​τ' αμύγδαλα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμά τους. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τελικό τριμμένο μείγμα πάνω από το κουνουπίδι.
    13. Ψήνουμε για 1 ώρα και στη συνέχεια απολαμβάνουμε!
    Συστατικά:
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 50 γρ. φυτικό βούτυρο
    • 50 γρ.​ αλεύρι
    • 500 ml.​ φυτικό γάλα
    • 500 γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο μπρόκολο
    • 75 γρ. τριμμένο φυτικό τυρί
    • 1 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο κουνουπίδι
    • 2 φέτες τσιαπάτα ή μπαγιάτικο ψωμί
    • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
    • 25 γρ​.​ ψιλοκομμένα αμύγδαλα
    • ελαιόλαδο
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 8
    Tip:

    Αντί για κουνουπίδι μπορούμε να δοκιμάσουμε και άλλα λαχανικά, όπως κομμάτια 2-3 εκ. από σελινόριζα, κολοκύθα, πατάτα ή πράσα. Μερικά λαχανικά μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτούν από άλλα, οπότε καλό είναι να δοκιμάζουμε μ' ένα μαχαίρι για να ελέγχουμε αν έχει ψηθεί καλά πριν το σερβίρουμε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
21  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή