Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σεμινάριο Vegan Κουζίνας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΠΑΣΤΕΡ

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΠΑΣΤΕΡ, ανακοινώνει την έναρξη νέων τμημάτων για το σεμινάριο εξειδίκευσης, Vegan Chef στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του σεμιναρίου εξειδίκευσης Vegan Chef είναι να προσφέρει το απαιτούμενο θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο της χορτοφαγικής κουζίνας, να εκπαιδεύσει και να εξελίξει τους συμμετέχοντες μέσα από hands on μαθήματα, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής, υπό την καθοδήγηση του μοναδικού Vegan Chef της βορείου Ελλάδος, Μάνου Γρηγορόπουλου.

Το πρόγραμμα σπουδών έχει διάρκεια 120 ώρες και περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Vegan Κουζίνα: Τι είναι;
  • Μανιτάρια ως υποκατάστατο του κρέατος
  • Vegan Street Food
  • Vegan "ψάρια" & τρόποι παρασκευής
  • Vegan "κρέας" & τρόποι παρασκευής
  • Σαλάτες & Αλοιφές
  • Gluten Free
  • Ωμοφαγία - Vegan Raw
  • Επιδόρπια
  • Vegan Brunch

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Σε Chefs, Pastry Chefs, Baker Chefs, σε σπουδαστές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής που θέλουν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και να διευρύνουν τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους πάνω στο αντικείμενο τους, μέσα από τις τεχνικές της Vegan Κουζίνας και Διατροφής ανακαλύπτοντας συνταγές για Vegans,  Raw Vegans, Vegeterians, Pesceterians κ.ά.
  • Σε επαγγελματίες συναφών κλάδων (Γιατρούς, Διαιτολόγους – Διατροφολόγους, Προπονητές, κα.) που ενδιαφέρονται να εντάξουν στο γνωστικό τους background τη vegan διατροφή
  • Σε όλους όσους έχουν υιοθετήσει τη Vegan κουλτούρα ή ενδιαφέρονται για εναλλακτική διατροφή και θέλουν να γνωρίσουν τα υλικά, τις συνταγές και τις τεχνικές της χορτοφαγικής κουζίνας

*Οι Θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων για το πρόγραμμα εξειδίκευσης κάνε κλικ ΕΔΩ

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, Τσιμισκή 45, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 281 282 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  www.paster.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα Φυτικά Ροφήματα Βιτάμ!

Νέα 100% φυτικά ροφήματα Βιτάμ! Φυτικά και πίνονται!

Μια ακόμη γευστική απάντηση στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις δίνει το ΒΙΤΑΜ, λανσάροντας τρία 100% φυτικά ροφήματα που συμβαδίζουν απόλυτα με τις πολύτιμες αξίες της ευεργετικής για τον οργανισμό φυτικής διατροφής.

Και τα 3 είναι υπέροχα!

  • Βιτάµ Ρόφηµα Σόγιας: Δίνει γεύση, ενέργεια και βιταµίνες στο πρωινό ξεκίνηµα, ενώ είναι πηγή φυτικής πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και έχει χαµηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
  • Βιτάµ Ρόφηµα Αµυγδάλου: Αποτελεί τέλεια επιλογή για όλες τις ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τη βελούδινη υφή και την απαλή γεύση αµυγδάλου. Συνδυάζει ποικιλία θρεπτικών συστατικών και έχει χαµηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
  • Βιτάµ Ρόφηµα φουντούκι και κακάο: Μοναδική γεύση, που συνδυάζει τη θρεπτική αξία του φουντουκιού µε το ακαταμάχητο άρωµα του κακάο, ξεσηκώνοντας τις αισθήσεις.

Αντίστοιχα εντυπωσιακό με τη γεύση των νέων 100% φυτικών ροφημάτων ΒΙΤΑΜ είναι και το μοναδικό διατροφικό προφίλ τους: είναι πηγή απαραίτητων ω-3 & ω-6 λιπαρών και πλούσια σε βιταμίνη D, συστατικά που δεν τα προσλαμβάνουμε σε επαρκείς ποσότητες στην Ελλάδα. Επιπλέον, είναι πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνες Β2 & Β12, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, δεν περιέχουν λακτόζη ή γλουτένη, είναι νηστίσιμα και κατάλληλα για διατροφή vegan και ελεύθερα από χρωστικές και τεχνητές αρωματικές ουσίες.

Δοκιμάστε τα και απολαύστε τα κρύα ή ζεστά, σκέτα ή σε γλυκές και αλµυρές συνταγές, καθώς και σε λαχταριστά smoothies.

VitamVegan2

Διαβάστε περισσότερα...

Ενεργειακό Buddha bowl!

Πάντα ήμουν οπαδός του "βάζω ό,τι λαχανικό υπάρχει στο ψυγείο σε ένα μεγάλο μπολ και απολαμβάνω!". Από τα τέλη του 2017 όμως, αυτό το μπολ έχει πλέον ένα όνομα, αλλά με αμέτρητες παραλλαγές (αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του!). Buddha bowlΣυνδυάζει σιτηρά (ρύζι, κεχρί, κινόα), ωμά και μαγειρεμένα λαχανικά (ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ότι έχει ξεμείνει στο ψυγείο μας), πρωτεΐνη (φακές, ρεβίθια, φασόλια), καλά λιπαρά (αβοκάντο, ξηρούς καρπούς) και ένα dressing (απλή βινεγκρέτ ή μια σάλτσα από ταχίνι).
Για τη συγκεκριμένη συνταγή, μιας και είχαν ξεμείνει μαγειρεμένα ρεβίθια και χούμους, χρησιμοποίησα αυτά για την πρωτεΐνη.

της Χριστίνας Κούλη

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS