Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ρεβίθια με σπανάκι και μάραθο

Παραμύθι, μύθι, μύθι:
Το κουκί και το ρεβίθι
εμαλώνανε στη βρύση.
Και περνάει η φακή
και τα βάζει φυλακή.
Και η φάβα τής φωνάζει:
«Φακή, άσ’ τα, δεν πειράζει».
Εκτός από στιχάκια, τα όσπρια και ειδικά το ρεβίθι, μας εμπνέουν για μαγειρικές περιπέτειες και μας προσφέρουν απλόχερα όλα τους τα θρεπτικά συστατικά

της Βίκυς Χριστοπούλου

Διαβάστε περισσότερα...

Γίγαντες φούρνου

All time classic! Αξεπέραστο πιάτο της Ελληνικής κουζίνας (οι παλιοί το λέγανε συνήθως «γίγαντες πλακί»), που απαιτεί οπωσδήποτε καλή πρώτη ύλη: διαλέξτε προσεκτικά τι είδους γίγαντες θα χρησιμοποιήσετε. Μια σίγουρα καλού αποτελέσματος λύση είναι οι γίγαντες Πρεσπών (ψαχνωμένο, με ωραία υφή, εξαιρετικής ποιότητας όσπριο, που δεν θα χάσει το σχήμα του ακόμα και αν το παραβράσουμε). Αν όμως είστε τυχεροί θα βρείτε ακόμα πιο κατάλληλα φασόλια στην αγορά, μετά από κάποιες δοκιμές ίσως.

του Κωστή Θεοδωρίδη

Διαβάστε περισσότερα...

Ρεβίθια φουρνιστά με μελιτζάνες και δυόσμο

Εμπνευσμένη συνταγή από τις παραδοσιακές ρεβιθάδες της Σίφνου με πινελιές Ηπειρώτικες και νοστιμιά που μόνο τα πιάτα της Ελληνικής υπαίθρου μπορούν να προσφέρουν!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS