Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Limoncello

Το limoncello είναι ένα λικέρ Ιταλικής προέλευσης, που φτιάχνεται από φλούδες λεμονιού, θεωρείται ιδιαίτερα χωνευτικό και γι' αυτό συνηθίζεται να το σερβίρουμε μετά το γεύμα. Παραδοσιακά, ιδίως στις ακτές της Αμάλφι, σερβίρεται παγωμένο, σε μικρά κεραμικά ποτηράκια. Εμείς μπορούμε να το απολαύσουμε με όποιο τρόπο μας αρέσει, όπως επίσης και να το προσθέσουμε στα γλυκά μας, για επιπλέον γεύση και άρωμα.

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Διαβάστε περισσότερα...

Φρέσκια σπιτική λεμονάδα φράουλα! - Fresh homemade strawberry lemonade!

Ο καιρός αλλάζει και η φύση κάθε μέρα προσθέτει τις ανθισμένες της λεπτομέρειες στο τοπίο. Γι αυτό κι εμείς θα φτιάξουμε και θα απολαύσουμε την πιο ανοιξιάτικη λεμονάδα!

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Διαβάστε περισσότερα...

Περσικό ρύζι

Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή από την Περσία, που μετατρέπει το απλό ρύζι σε χολλυγουντιανή παραγωγή! Κατάλληλη για εορταστικό γεύμα με φίλους, εξαιρετικά νόστιμη και εντυπωσιακή!

Διαβάστε περισσότερα...

Γίγαντες φούρνου

All time classic! Αξεπέραστο πιάτο της Ελληνικής κουζίνας (οι παλιοί το λέγανε συνήθως «γίγαντες πλακί»), που απαιτεί οπωσδήποτε καλή πρώτη ύλη: διαλέξτε προσεκτικά τι είδους γίγαντες θα χρησιμοποιήσετε. Μια σίγουρα καλού αποτελέσματος λύση είναι οι γίγαντες Πρεσπών (ψαχνωμένο, με ωραία υφή, εξαιρετικής ποιότητας όσπριο, που δεν θα χάσει το σχήμα του ακόμα και αν το παραβράσουμε). Αν όμως είστε τυχεροί θα βρείτε ακόμα πιο κατάλληλα φασόλια στην αγορά, μετά από κάποιες δοκιμές ίσως.

του Κωστή Θεοδωρίδη

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS