Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Τραγανή τούρτα πατάτας

Τραγανή τούρτα πατάτας
Μέτρια

Ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση και γεύση ορεκτικό, που θα συνοδεύσει το κυρίως πιάτο της γιορτής.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:20
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 220° C. 
    2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε καυτό αλατισμένο νερό για 3 λεπτά. 
    3. Στραγγίζουμε.
    4. Μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. 
    5. Σ λεπτά ένα πυρίμαχο στρογγυλό σκεύος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. 
    6. Στρώνουμε κυκλικά τις πατάτες μία στρώση, ρίχνουμε θυμάρι και αλάτι και ξανακάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες πατάτες μέχρι να τελειώσουν.
    7. Τις πιέζουμε ελαφριά με το χέρι να κολλήσουν, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο του καθενός) μέχρι γύρω γύρω να πάρουν το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα. 
    8. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις φέρνουμε τούμπα σε μία στρογγυλή πιατέλα. 
    9. Τις κόβουμε σαν τούρτα και τις σερβίρουμε με σπάτουλα. Καλή επιτυχία.

    Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά

    Συστατικά:
    • 1 κιλό 300 γρ. μέτριες πατάτες
    • 200 γρ. λιωμένο βούτυρο
    • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
    • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
    • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • Aλάτι όσο θέλετε
    Μερίδες: 6
    Πρόταση για Ποτό:
    • Σας προτείνουμε το κρασί με το οποίο θα συνοδεύσετε την χήνα σας. Ένα champlis από την Γαλλία.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση