Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Γιουβαρλάκια σούπα με έξυπνο-πρακτικό αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια σούπα με έξυπνο-πρακτικό αυγολέμονο
Εύκολη

Το πιο αγαπημένο «μπελαλίδικο» φαγητό γίνεται πιο εύκολο από ποτέ!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:35
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:

    Για τα γιουβαρλάκια

    1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το νερό μαζί με τους δύο κύβους σπιτικό ζωμό βοδινού και το αφήνουμε να πάρει μία καλή βράση.
    2. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο και το χοιρινό κιμά, μαζί με τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το ρύζι γλασέ και λίγο αλατοπίπερο και πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί, φτιάχνοντας μέτριους σε μέγεθος βόλους.
    3. Τους αλευρώνουμε και τους ρίχνουμε στο νερό που βράζει σε μέτρια θερμοκρασία.
    4. Μετά από 20-25', σ' ένα ποτηράκι του κρασιού ρίχνουμε το κορν φλάουρ μαζί με νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και το περιχύνουμε μέσα στα γιουβαρλάκια που βράζουν. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3', έως ότου χυλώσει πολύ ελαφρά η σάλτσα.

    Για το έξυπνο πρακτικό αυγολέμονο

    1. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε περίπου 400 ml δεμένου ζωμού από τα γιουβαρλάκια, μαζί 3-4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και χτυπάμε με το σύρμα δυνατά, μέχρι να αφρατέψουν.
    2. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το έξυπνο-πρακτικό μας αυγολέμονο μέσα στο σκεύος με τα γιουβαρλάκια και το ανακινούμε κυκλικά, για να πάει παντού η σάλτσα.
    Συστατικά:

    Για τα γιουβαρλάκια

    • 250 γρ. κιμά χοιρινό
    • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
    • 2 φλ. ρύζι γλασέ
    • ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    • ½ κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
    • ½ κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
    • 2 κ.σ. μαγιονέζα
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κύβους σπιτικό ζωμό βοδινού
    • 1 λίτρο νερό
    • Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
    • ½ κ.σ. κορν φλάουρ μαζί με 1 κ.σ. νερό κρύο

    Για το έξυπνο πρακτικό αυγολέμονο

    • 400 ml. δεμένου ζωμού από τα γιουρβαλάκια
    • 3-4 κ.σ. μαγιονέζα
    • Χυμό από 1-2 λεμόνια (εξαρτάται από πόσο όξινη γεύση θέλετε)
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4-6
    Διατροφική Αξία:
    Ανά μερίδα  
    Θερμίδες 493 cal
    Υδατάνθρακες 19 g
    Λιπαρά 35 g
    Πρωτεΐνη 24 g
    Νάτριο 818 mg
    Σάκχαρα 1 g
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
1  ψήφος

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση