Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Γιουβαρλάκια σούπα με αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια σούπα με αυγολέμονο
Μέτρια

Αφού μάθεις πώς να οργανώνεις την κουζίνα σου και να μπλανσάρεις λαχανικά, θα μαγειρέψεις γιουβαρλάκια σούπα με αυγολέμονο!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:

    Για τα γιουβαρλάκια

    • Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε το νερό μαζί με τους δύο κύβους σπιτικό ζωμό βοδινού και αφήστε το να πάρει μία καλή βράση 
    • Σε μία λεκάνη ρίξτε τον μοσχαρίσιο κιμά και το χοιρινό μαζί με τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το ρύζι γλασέ και λίγο αλατοπίπερο και πλάστε όλα τα υλικά μαζίι και φτιάξτε μέτριους βόλους
    • Αλευρώστε τους και ρίξτε τους στο νερό που βράζει σε μέτρια θερμοκρασία 
    • Μετά από 20-25 λεπτά, σε ένα ποτηράκι του κρασιού ρίξτε το κορν φλάουρ μαζί με νερό και ανακατέψτε έως ότου διαλυθεί και περιχύστε το μέσα στα γιουβαρλάκια που βράζουν. Και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά έως ότου χυλώσει πολύ ελαφρά η σάλτσα. 

    Για το αυγολέμονο

    • Σε μία λεκάνη ρίξτε περίπου 400 ml δεμένου ζωμού από τα γιουβαρλάκια μαζί ι3-4 κουτ. σούπας μαγιονέζα και χτυπήστε τα με το σύρμα δυνατά μέχρι να αφρατέψουν. 
    • Τέλος, προσθέστε το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και περιχύστε το έξυπνο-πρακτικό αυγολέμονο μέσα στο σκεύος με τα γιουβαρλάκια και ανακινήστε το κυκλικά, για να πάει παντού η σάλτσα.

    Συστατικά:

    Για τα γιουβαρλάκια

    • 250 γρ. κιμά χοιρινό 
    • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 
    • 2 φλ. Του καφέ ρύζι γλασέ 
    • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
    • ½ κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο 
    • ½ κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο 
    • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
    • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
    • 2 κύβους Knorr σπιτικό ζωμό 
    • 1 λίτρο νερό 
    • Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
    • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι 
    • ½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ μαζί με 1 κουτ. σούπας νερό κρύο 

    Για το έξυπνο πρακτικό αυγολέμονο

    • 400 ml. δεμένου ζωμού από τα γιουρβαλάκια 
    • 3-4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
    • Χυμό από 1-2 λεμόνια (εξαρτάται από πόσο όξινη γεύση θέλετε)
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4-6
    Διατροφική Αξία:
    Ανά μερίδα  
    Θερμίδες 320 cal
    Υδατάνθρακες 18 g
    Λιπαρά - g
    Πρωτεΐνη 18 g
    Νάτριο - mg
    Σάκχαρα - g
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
1  ψήφος

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση