Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Χοιρινό φιλέτο με τραγανή αρωματική κρούστα

Χοιρινό φιλέτο με τραγανή αρωματική κρούστα
Εύκολη

Αυτό το μίγμα ταιριάζει και σε κοτόπουλο και φυσικά μπορείτε να αυξομειώσετε τις δόσεις των μυρωδικών, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζουμερό και μυρωδάτο κρέας που θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:35
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κρασί με τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
    2. Βάζουμε μέσα τα φιλέτα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για όσες περισσότερες ώρες μπορούμε.
    3. Χτυπάμε τα δύο αβγά και βουτάμε τα φιλέτα, όπως είναι από τη μαρινάδα.
    4. Απλώνουμε σε ένα ρηχό πιάτο τη φρυγανιά και αφού βγάλουμε τα φιλέτα από το αβγό, τα βουτάμε εκεί και από τις 2 πλευρές, ώστε να καλυφθούν καλά.
    5. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα φιλέτα, πιέζοντάς τα καλά, μέχρι να ψηθούν και να κάνουν κρούστα και από τις 2 πλευρές.
      Συστατικά:
      • 4 χοιρινά φιλέτα, καλά κοπανισμένα
      • 200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
      • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί ξηρό
      • 2 κουτ. της σούπας τριμμένο δεντρολίβανο
      • 2 κουτ. της σούπας τριμμένο θυμάρι
      • 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
      • 2 αβγά
      • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
      • Αλάτι και πιπέρι
      Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
      Μερίδες: 4
      Πρόταση για Ποτό:

      Syrah του Χρήστου Κόκκαλη από τη Σκαφιδιά της Ηλείας.

      • Syrah/Επιτραπέζιος Οίνος (100% Syrah).
      • Μαυροκόκκινο χρώμα, με πυκνά αρώματα φραγκοστάφυλου και δαμάσκηνου. Νότες από πικρή σοκολάτα, πιπέρι και γραφίτη. Πλούσια γεύση, με ζουμερή “γλυκύτητα”. Πολύ ωραία δομή, στρογγυλεμένες τανίνες, εξαιρετική ισορροπία και πολύ μεγάλη επίγευση.
      • Γιατί ταιριάζουν: διότι εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν αφού προτείνουμε πλούσιο πιάτο κρέατος, με πολύ δυνατή και εξωστρεφή ιδιοσυγκρασία αλλά και με “γλυκά” και θερμά γευστικά χαρακτηριστικά. Η προτίμηση για ένα κρασί Syrah είναι λοιπόν εμφανής, ένα Syrah όμως πλούσιο -με “γλυκύτητα” και στρογγυλεμένες τανίνες- μια και δεν έχουμε κόκκινο κρέας στη σχάρα που σίγουρα θα ήθελε τις τανίνες ακόμα στιβαρές και έντονες.
      Διατροφική Αξία:
      Ανά μερίδα  
      Θερμίδες 400 cal
      Υδατάνθρακες 3 g
      Λιπαρά 16 g
      Πρωτεΐνη 24 g
      Νάτριο 85 mg
      Σάκχαρα 1 g
    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    0  ψήφοι

    Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

    επιστροφή στην κορυφή

    ©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

    Κορυφή Desktop έκδοση