Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Γλυκόξινα παϊδάκια

Γλυκόξινα παϊδάκια
Μέτρια

Είναι ένα ωραίο Κυριακάτικο πιάτο, που αγαπάμε πολύ. Για τα αρώματά του και την υπέροχη σως από δαμάσκηνο.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Μαρινάρουμε τα παϊδάκια μας με την σως από δαμάσκηνο (μέσα σε ένα μπώλ ανακατεύουμε καλά τη μαρμελάδα δαμάσκηνο με το τριμμένο τζίντζερ και 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο) και τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι.
    2. Παράλληλα, πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλλες. Τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα, ρίχνουμε λάδι και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10'.
    3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, αφού το κόψουμε σε ροδέλλες και το πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε και 2 κουταλιές βαλσάμικο και το ανακατέβουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθεί και να δημιουργηθεί μια ενιαία σάλτσα. Ψήνουμε τα παϊδάκια και τα σερβίρουμε με τη συνοδεία των κρεμμυδιών, το πράσινο μήλο κομμένο σε φέτες και τις ψητές πατάτες.
    Συστατικά:
    • 6 παϊδάκια
    • 1 κρεμμύδι
    • ½ πράσινο μήλο
    • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
    • 3 κ.σ. βαλσάμικο
    • 100 γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
    • 30 γρ. τριμμένο τζίντζερ
    • 2 πατάτες
    • χοντρό αλάτι
    Τρόπος μαγειρέματος: Σχάρα
    Μερίδες: 2
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
3  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση