Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Χορτόπιτα με φρέσκα μυρωδικά και βότανα

Χορτόπιτα με φρέσκα μυρωδικά και βότανα
Μέτρια

Μια λεπτή πίτα, με πλούσια γέμιση, γεμάτη από τα αρώματα μυρωδικών και βοτάνων της ελληνικής φύσης!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Λιώνουμε τα 150 γρ. από το βούτυρο, αλείφουμε ένα μέτριο ταψί και τοποθετούμε 1 φύλλο χωριάτικο. Στη συνέχεια αλείφουμε την επάνω πλευρά του φύλλου και πάλι με το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε ακόμη ένα φύλλο.
    2. Ρίχνουμε μία πετσέτα καθαρή επάνω από το ταψί για να μην ξεραθεί το φύλλο και στη συνέχεια πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
    3. Ρίχνουμε τα λαχανικά σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα 100 γρ. του βουτύρου, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
    4. Παράλληλα, σε μία άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα, αφήνουμε να βράσει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να γίνει σαν κρέμα.
    5. Στη συνέχεια, όταν τα λαχανικά πιούν τα υγρά τους, ρίχνουμε την κρέμα του σιμιγδαλιού μέσα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει αφράτη η γέμιση της χορτόπιτας.
    6. Βγάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα αβγά και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.
    7. Τέλος, ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί, την απλώνουμε σε όλο το φύλλο, κλείνουμε τις γωνίες που περισσεύουν, τοποθετούμε άλλα δύο φύλλα επάνω από τη γέμιση, με τον ίδιο τρόπο, όπως κάναμε στην αρχή, λιπαίνοντας καλά με το βούτυρο το τελευταίο φύλλο, ξακρίζουμε ό,τι φύλλο περισσεύει και πουδράρουμε με μαύρο ή λευκό σουσάμι. 
    8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 35-40'.
    Συστατικά:
    • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
    • 250 γρ. βούτυρο
    • 1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
    • 1 μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
    • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια (6-8 ρίζες), ψιλοκομμένο όλο το πράσινο και το λευκό τους μέρος
    • 1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
    • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. δυόσμο
    • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
    • 3 αβγά
    • 1 ½ φλ. σιμιγδάλι χονδρό
    • 3 φλ. γάλα 3,5% λιπαρά
    • 20 γρ. σουσάμι (μαύρο ή λευκό)
    • Ανάλογο αλάτι, πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 6-8
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
4  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση