Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Γρήγορα πιτάκια με ελιές

Γρήγορα πιτάκια με ελιές
Πολύ εύκολη

Μια πολύ νόστιμη πρόταση, ειδικά για περιπτώσεις που περιμένουμε φίλους στο σπίτι! Εύκολα πιτάκια που δεν θα μας φορτώσουν με λιπαρά ή άχρηστες θερμίδες και θα τα απολαύσουμε με κρασί και καλή παρέα!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:30
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
    2. Σοτάρουμε για 2' τις πατάτες με τα κρεμμυδάκια και τη ντομάτα και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
    3. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
    4. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές, τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε στη γέμιση, ενώ αυτή αχνίζει στο τηγάνι.
    5. Ανακατεύουμε για 2' όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε αλατοπίπερο, ρίγανη και μπόλικο μαϊντανό.
    6. Απλώνουμε τα πιτάκια σε ένα δισκάκι, βάζουμε στο καθένα από μια κουταλιά γέμιση και τα κλείνουμε πατώντας τις άκρες τους με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
    7. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε ελαφρά με ένα πινελάκι με λίγο φυτικό γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20', μέχρι να ροδίσουν.
    Συστατικά:
    • 20 σφολιατάκια στρογγυλά
    • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμμένα
    • 5-6 πατάτες βρασμένες και ψιλοκομμένες με ένα πιρούνι
    • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
    • 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στο τρίφτη, ανακατεμένες με ελάχιστη ζαχαρίτσα
    • Μπόλικο φρέσκο μαϊντανό
    • 2 φλ. μαύρες ελιές
    • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
      φυτικό γάλα
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 5
    Tip:

    Στην τριμμένη ντομάτα προσθέτουμε 1 πρέζα ζάχαρη για να υποχωρίσει λίγο η όξινη γεύση της, που μπορεί να αλλοιώσει το γευστικό αποτέλεσμα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
12  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή