Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Πίτσα χωρίς γλουτένη!

Πίτσα χωρίς γλουτένη!
Μέτρια

Για στιγμές, συνήθως αργά το απόγευμα, που αναρωτιόμαστε για το τι θα μπορούσαμε να απολαύσουμε με συντροφιά λίγων ή περισσότερων φίλων στη συνέχεια της βραδιάς, είναι πολύ χρήσιμη αυτή η καταπληκτική συνταγή πίτσας! Είναι ιδιαίτερη, νόστιμη και έχει το υγιεινό ύφος που θέλουμε να έχουμε απέναντι στη διατροφή μας. Ακόμα κι αν την φτιάξουμε μόνοι, την επόμενη ημέρα, όπως κάθε πίτσα, είναι απίθανη!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:15
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
    2. Σε μια κούπα βάζουμε το μισό χλιαρό νερό με την μαγιά και αφήνουμε στην άκρη.
    3. Μετά από 2' προσθέτουμε και τη ζάχαρη.
    4. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα στεγνά υλικά.
    5. Φτιάχνουμε στο κέντρο ένα "πηγάδι" και εκεί ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς, το υπόλοιπο νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
    6. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου και σιγά σιγά στρώνουμε το ζυμάρι μας. Αν κολλάει, απλά ρίχνουμε λίγο επιπλέον αλεύρι ρυζιού και συνεχίζουμε.
    7. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25'. Αν εμφανιστούν ρωγμές δεν ανησυχούμε.
    8. Σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και την απλώνουμε ομοιόμορφα στην ψημένη μας ζύμη.
    9. Κόβουμε σε ροδέλες τα λαχανικά και τα απλώνουμε και αυτά ομοιόμορφα.
    10. Ψήνουμε για ακόμα 20' λεπτά μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα λαχανικά, και να ροδίσει η άκρη της ζύμης.
    11. 5' πριν κλείσουμε τον φούρνο πασπαλίζουμε το τυρί. Έτσι δεν θα μας καεί το τυρί και θα είναι "τσιχλωτό" ή όπως λένε οι Κρητικοί, θα κάνει κόρδους!
    Συστατικά:

    Για τη ζύμη:

    • 1 φλ. αλεύρι ρυζιού
    • 1 φλ. αλεύρι ταπιόκας
    • 1 φλ. αλεύρι φαγόπυρου
    • 1½ κ.σ. μαγιά σε σκόνη χωρίς γλουτένη
    • 1 κ.γ. μπέινκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
    • 1½ κ.σ. κόμμι ξανθάνης (xanthan gum)
    • 1 κ.σ. ζάχαρη
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1¼ χλιαρό νερό

    Για την σάλτσα ντομάτας:

    • 2 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
    • 1 κ.σ. πελτέ
    • 1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κ.γ. σκόρδο γκρανουλέ
    • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
    • ½ κ.γ. βασιλικό ξερό
    • ½ κ.γ. θυμάρι ξερό
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

    Για την επικάλυψη:

    • 250 γρ. τυρί φυτικό ή τυρί για πίτσα
    • 1 μέτρια ντομάτα
    • 1 κρεμμύδι
    • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
    • 1 πιπεριά

     

    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 6
    Tip:

    Αν θέλουμε μπορούμε να προετοιμάσουμε τη ζύμη και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο σε διάφανη μεμβράνη.

    Η ποσότητα της ζύμης αρκεί για μια λαμαρίνα φούρνου ή 2 μέτρια στρογγυλά ταψιά πίτσας. Αν θέλουμε λιγότερο, απλά προσαρμόζουμε την συνταγή τηρώντας τις αναλογίες.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
27  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση