Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σάντουιτς με άρωμα Μέσης Ανατολής

Σάντουιτς με άρωμα Μέσης Ανατολής
Εύκολη

Ένα σάντουιτς που θα σας "κρατήσει" καλά μέσα στην ημέρα και θα σας σαγηνεύσει με την Ανατολίτικη ατμόσφαιρα που αναδίδουν το χούμους και τα μυρωδικά του. Ιδανικό για πρωινό, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη στιγμή θελήσετε να φάτε κάτι εύκολο, χορταστικό και funky!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σ' ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τοποθετούμε τις ροδέλες από τις μελιτζάνες, αφού τις έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώσει. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 έως 25'.

    Για τη γέμιση, ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το αγγούρι, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, το γιαούρτι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε.

    Ζεσταίνουμε τις πίτες στο φούρνο. Μπορούμε να τις ανοίξουμε στη μέση ή να απλώσουμε τα υλικά πάνω τους. Σε κάθε περίπτωση, απλώνουμε λίγο χούμους, προσθέτουμε μερικές ροδέλες μελιτζάνας, το 1/4 της γέμισης, ένα αβγό, λίγο άνηθο και προαιρετικά επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

    Φωτογραφία και συνταγή: fiveandspice

    Συστατικά:

    Για τις πίτες

    • 4 πίτες για σάντουιτς
    • 100 γρ. χούμους
    • 4 μεγάλα αβγά βρασμένα και κομμένα σε φέτες
    • 1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
    • ½ φλυτζάνι
    • ελαιόλαδο
    • λίγο άνηθο

    Για τη γέμιση

    • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους ή μια μεγάλη χούφτα ντοματάκια κομμένα στα τέσσερα
    • 1 μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο, χωρίς σπόρους και κομμένο σε κύβους
    • 1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε κύβους
    • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
    • ½ κ.γ. κύμινο
    • 2 κ.σ. γιαούρτι
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 4
    Tip:

    Τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμα και για πρωινό. Σ' αυτή την περίπτωση, μπορείτε να έχετε ψήσει τις μελιτζάνες από την προηγουμένη, να τις έχετε βάλει στο ψυγείο και να τις ξαναζεστάνετε ελαφρώς λίγο πριν από τη χρήση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
4  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση