Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Μυστικά για τη Σόδα

Στη μαγειρική, τη χρησιμοποιούμε, συνήθως, για να μην μας μαυρίσουν τα λαχανικά κατά το βράσιμο ή για να κάνουμε τα ρεβύθια πιο τρυφερά.

Στη ζαχαροπλαστική για να βοηθήσουμε το ζυμάρι μας να φουσκώσει. Αλλά, η σόδα είναι πολύτιμη και για χρήσεις που δεν φαντάζεστε. Αφού:

• Αρκεί να την τρίψουμε πάνω σε ένα ρούχο λεκιασμένο από λάδια για να δούμε τους λεκέδες να εξαφανίζονται.

• Αν τρίψουμε τα ανοξείδωτα σκεύη μας με λίγη σόδα (περίπου 3-4 κ.σ.) που διαλύσαμε σε νερό θα τα δούμε να λάμπουν σα καινούρια.

• Η σόδα, καταστρέφει τις δυσάρεστες μυρωδιές. Είναι γνωστό ότι αν βάλει κανείς μαγειρική σόδα στα αθλητικά του παπούτσια αυτά θα πάψουν να μυρίζουν άσχημα.

• Αν βάλουμε ένα ανοιχτό κουτί με μπόλικη σόδα στο ψυγείο, θα απορροφήσει όλες (μα όλες) τις μυρωδιές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Μικρά μυστικά για τους λεκέδες! »

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή