Λαχανικά stir fry
Λαχανικά στο γουόκ, με κινέζικη διάθεση, για ένα πικάντικο και υγιεινό πιάτο!
Εκτέλεση - Directions
- Σ' ένα γουόκ που έχει κάψει προσθέτουμε το λάδι και ύστερα βάζουμε το λάχανο και το καρότο.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαραθούν και ύστερα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τα φασολάκια, τις πιπεριές και το μπούκοβο.
- Όταν μαραθούν όλα, προσθετουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τα κάσιους.
- Σβήνουμε με τη βότκα, το ξίδι και το κρασί.
- Ανακατεύουμε για 2-3' μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας. Δοκιμάζουμε! Σερβίρουμε ξεχωριστά με το ρύζι!
- 3 κ.σ. ηλιέλαιο
- 3 φλ. κινέζικο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. φασολάκια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 1 καρότο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 φλ. κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 1 φλ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
- 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 2 κ.σ. βότκα
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 7 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 3-4 κ.σ. κρασί κόκκινο
- ½ φλ. ωμά κάσιους
- 2 ½ φλ. βρασμένο ρύζι
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- λαχανικά
- stirfry
- παραδοσιακό
- Κίνα
- γουόκ
- εύκολη
- ηλιέλαιο
- λάχανο
- κινέζικο λάχανο
- φασολάκια
- καρότο
- κολοκυθάκια
- μανιτάρια
- πιπεριές
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- μπούκοβο
- βότκα
- μπαλσάμικο
- σκόρδο
- σάλτσα σόγιας
- κρασί
- κάσιους
- ρύζι
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κυρίως πιάτο
- φοιτητές