Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ωμή τέχνη!

  • Κατηγορία Blog

Οι Ολλανδοί καλλιτέχνες Lernert και Sander, εμπνεύστηκαν από τις τροφές, για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό εικαστικό αποτέλεσμα! Με υλικό τους τα ωμά τρόφιμα, έκοψαν το καθένα σε απόλυτα ίδιους κύβους, με διαστάσεις 2,5Χ2,5Χ2,5 εκ. και τους τοποθέτησαν πάνω σε ένα γεωμετρικό κάνναβο. Το έργο, ήταν μια παραγγελία της Ολλανδικής εφημερίδας "de Volkskrant", στα πλαίσια ενός αφιερώματος-ντοκυμαντέρ με θέμα τη διατροφή.

LS1

LS2

LS3

LS4

LS5

Διαβάστε περισσότερα...

Thanksgiving Art!

  • Κατηγορία Blog

Η καλλιτέχνης Hannah Rothstein, εμπνεύστηκε από την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day)* και το νόημά της και δημιούργησε μια σειρά έργων με θέμα το φαγητό, με γενικό τίτλο "Πώς θα έφτιαχναν γεύματα για την Ημέρα των Ευχαριστιών, διάσημοι καλλιτέχνες" (How Famous Artists Would Plate Thanksgiving Meals). Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και... νοστιμότατο!

1 Mondrian
Piet Mondrian

2 Magritte
René Magritte

3 Rothko
Mark Rothko

4 VanGogh
Vincent van Gogh

5 Picasso
Pablo Picasso

6 Pollock
Jackson Pollock

7 Schnabel
Julian Schnabel

8 Seurat
Georges Seurat

9 Warhol
Andy Warhol

* Η Ημέρα των Ευχαριστιών (αγγλ.: Thanksgiving Day, γαλ.: Action de grâce) είναι μια ετήσια παραδοσιακή γιορτή που γίνεται στη Βόρεια Αμερική και ανήκει στην κατηγορία των φεστιβάλ της σοδειάς. Ανάλογα φεστιβάλ διοργάνωναν πολλοί αγροτικοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο. Με τη γιορτή των ευχαριστιών, απονέμονται ευχαριστίες προς το Δημιουργό για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας στο τέλος της σοδειάς. Η πρώτη γιορτή των ευχαριστιών εορτάστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα, σε περιοχές του σημερινού Καναδά. Από τις αρχές του 17ου αιώνα, ο γιορτασμός άρχισε να γίνεται και σε περιοχές των σημερινών ΗΠΑ. Γενικά, η καθιέρωση της Γιορτής ξεκίνησε από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους. Οι απαρχές της ανάγονται στις γιορτές που διοργάνωναν οι πρώτοι άποικοι μόλις έφταναν στη νέα ήπειρο, ως ευχαριστήριο προς το Δημιουργό για την ασφαλή άφιξή τους.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS