Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Το lovecooking στην επικαιρότητα!

Η δημοσίευση του άρθρου στα Επίκαιρα Η δημοσίευση του άρθρου στα Επίκαιρα

Στο τεύχος Αυγούστου (ειδικό αφιέρωμα καλοκαιριού) του περιοδικού "Επίκαιρα", το lovecooking είχε την τιμητική του.
Στην μόνιμη στήλη "Τάσεις-Δράσεις", η δημοσιογράφος Νεφέλη Λυγερού, κάνοντας μια έρευνα για το food blogging στην Ελλάδα, επικοινώνησε μαζί μας και μας πήρε μια μίνι συνέντευξη:

Τί ήταν αυτό που συνέβαλε στην άνθηση των food bloggers στην Ελλάδα;
Ο κυριώτερος λόγος ήταν τηλεοπτικός. Από το 2008 και μετά, λίγο πριν την οικονομική κρίση, με αφορμή τηλεοπτικές εκπομπές που άρχισαν να δίνουν βάρος στη μαγειρική και τους Έλληνες σεφ, δημιουργήθηκε ένα αρκετά μεγάλο κοινό που γοητεύτηκε με το θέμα κι άρχισε να το εντάσσει μέσα στην καθημερινότητά του. Κάποια στιγμή έφτασε να γίνει και life style. Κατ' επέκταση, το φαινόμενο αυτό εμφανίστηκε και στο χώρο του διαδικτύου, όπου η ευκολία του μέσου το βοήθησε να ευδοκιμήσει μέχρι και σήμερα.
Θεωρείτε ότι η τάση αυτή μοιάζει λίγο παράταιρη στην Ελλάδα της κρίσης;
Η αρχική απάντηση είναι, ναι. Πολλοί μάλιστα το αντιλαμβάνονται σχεδόν σαν το "μην μιλάτε για σχοινί, στο σπίτι του κρεμασμένου". Παρ' όλα αυτά, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Κι αυτή, εστιάζει στο σκεπτικό οτι η Ελλάδα της κρίσης έχει, παράλληλα με την σκληρή και πολλές φορές αφόρητη πραγματικότητα, μια μεγάλη ευκαιρία να "ξεσκαρτάρει" με την επιφάνεια και να ασχοληθεί με την ουσία. Σε όλους τους τομείς. Αυτό λοιπόν αφορά και το food blogging. Παραμένουν στο χώρο κι αποκτούν αξία, όσοι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, ασχολούνται σοβαρά και προτείνουν λύσεις και ιδέες που στοχεύουν στην ποιότητα και την οικονομία. Οι υπόλοιποι, όσοι έχουν ξεχαστεί ακόμα στο life style, θα εκλείψουν γιατί απλά δεν υπάρχει ρεαλιστικός χώρος γι αυτούς.
Με τί σκεπτικό δημιουργήσατε το lovecooking;
Ξεκινήσαμε από την αγάπη μας για τις τροφές, το μαγείρεμα, την δημιουργία. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κάνεις κάποιον να αντιληφθεί τι νοιώθεις γι αυτόν, από το να του μαγειρέψεις. Η ανάγκη να το αποτυπώσουμε όλο αυτό, μας οδήγησε στο να ασχοληθούμε, να συλλέξουμε, να διαλέξουμε και να προτείνουμε ένα πλήθος συνταγών, βοηθημάτων και μυστικών για όλα τα γούστα, από την ελληνική και διεθνή κουζίνα. Αυτό έφερε επισκεψιμότητα στο site, δημιούργησε ένα ενεργό και ενδιαφέρον blog, μια ζωντανή σελίδα στο facebook, επιπλέον γνώση για το αντικείμενο και επικοινωνία με πολλούς ανθρώπους. Συνεχίζουμε, προσπαθώντας για το καλύτερο που μπορούμε να δώσουμε στους φίλους μας.

Ευχαριστούμε πολύ το περιοδικό Επίκαιρα και την κα. Λυγερού για την όμορφη παρουσίαση!

 

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή