Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σμαραγδένια βραδιά

Από την Αθηνά Βαβουράκη

 

Από τη βραδιά της παρουσίασης του βιβλίου της Λιάνας Το Σμαράγδι και η Θάλασσα δεν μπορούσε να λείψει κι ένα μικρό κέρασμα που επιμεληθήκαμε ως www.lovecooking.gr. Την παρουσίαση του τραπεζιού υπέγραψε η Τόνια Δαβερώνα. Τι κοχύλια είχε πετάξει πάνω, τι κεράκια αλλά και τι ωραίες δημιουργίες από μπλε ζαχαρόπαστα που έφτιαξε δεν φαντάζεστε. Κι ούτε σε πόσο λίγο χρόνο τα ετοίμασε όλα. Ώσπου να ανάψουν οι ρωμαϊκοί πυρσοί που φώτιζαν τη βραδιά πλάι στο θάλασσα του Φλοίσβου όλα ήταν στη θέση τους. Ούτε το νερό δεν άφησε χωρίς διακόσμηση. Μέσα στις κανάτες έριξε φέτες lime με δυόσμο. Πολύ γούστο βρε Τόνια μου έχεις και πολλά μπράβο σου αξίζουν! Μα φυσικά χωρίς εκλεκτά προϊόντα οι διακοσμήσεις είναι άχρηστες κι αυτά είναι που ολοκλήρωσαν το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα...

Πρώτα πρώτα, η γιαουρτοσαλάτα με ανθότυρο και καρύδια που έφτιαξαν για μας τα ΓΙΑΜ ξάφνιασε ευχάριστα όσους παρακολούθησαν την παρουσίαση και μετά πέρασαν από τον μπουφέ να κεραστούν. Βέβαια, έβαλα κι εγώ το χεράκι μου (κι όχι λίγο αλλά πολύ) αφού ήξερα σε ποιους έπρεπε να απευθυνθώ όταν οργάνωνα τη βραδιά: στους καλλιτέχνες! 
Με έναν αριστοτεχνικό τρόπο η Αύρα Πανουσοπούλου έδεσε το γιαούρτι με το ανθότυρο σε μια αρμονική ισορροπία και με τον ξερό δυόσμο και τον φρέσκο μαϊντανό. Ο μαϊντανός πάντα δένει πανέμορφα με το γιαούρτι όπως επίσης και ο ξερός δυόσμος με το ανθότυρο. Τα τέσσερα αυτά υλικά μεταξύ τους δημιούργησαν ένα ενδιαφέρον πάντρεμα στην ίδια σαλάτα που την απογείωσε η καρυδόψιχα σε συνδυασμό με την πράσινη πιπεριά και το αγνό παρθένο ελαιόλαδο. 
Μα και η δεύτερη σαλάτα της ήταν εξίσου καταπληκτική. Για λίγο η τυροκαυτερή με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης μας μετέφερε στα τσιπουράδικα του Βόλου.
Και οι δυο αυτές μπιτάτες γεύσεις δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο ταίρι από τα κριθαρένια κριτσίνια «τοΜάννα» Τσατσαρωνάκη και τα υπέροχα παξιμαδάκια του. Όσο για τα παξιμαδάκια «Το Μάννα» με τις γεύσεις ρίγανης ή ντομάτας αποτέλεσαν από μόνα τους ένα εξαίσιο, νόστιμο και υπέροχο συνοδευτικό για τον Λευκό Κύκνο. H Ελληνικά Κελλάρια Οίνων έπελεξε για να συνοδέψει το βιβλίο της Λιάνας Δενεζάκη Το Σμαράγδι και η Θάλασσα ένα κρασί που έδωσε τη δροσερή, καλοκαιρινή νότα στη βραδιά μέσα από την ποικιλία μοσχοφίλερο και την φρουτώδη γεύση που το πόσο ταίριαξε με την θαλασσινή αύρα δεν λέγεται!

Χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν βλέπουμε συμπατριώτες μας να κάνουν τόσο εξαιρετική και με τόσο μεράκι δουλειά. Δουλειά που μπορεί να σταθεί επάξια στο εξωτερικό και να διακριθεί μέσα από την ποιότητά του και την θετική ενέργεια που καταναλώθηκε για τη δημιουργία του.
Αύρα Πανουσοπούλου, Οικογένεια Τσατσαρωνάκη και Eλληνικά Κελλάρια Οίνων συγχαρητήρια για τη δουλειά σας! Όσοι ήρθαν εκείνη τη βραδιά έφυγαν κατενθουσιασμένοι!

Κι ακολουθεί συνέχεια για τα γλυκά της βραδιάς· γιατί υπήρχαν και γλυκές εκπλήξεις!

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση