Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Athens Zero Waste Festival 2018

Το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα για τον zero waste τρόπο ζωής είναι γεγονός!

Το Πλαστικουργείο, το Refill Greece και το LUDD makerspace διοργανώνουν την Κυριακή 3 Ιουνίου, το πρώτο Zero Waste Festival στον χώρο του LUDD στο Μεταξουργείο!
Το zero waste είναι εύκολο, είναι οικονομικό και μας αφορά όλους και όλες!

Το Athens Zero Waste Festival απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να ανακαλύψει αυτόν τον τρόπο ζωής, ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, το μινιμαλισμό ή θέλει απλά να μάθει περισσότερα για απλές οικολογικές αλλαγές που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητα μας! Το zero waste είναι ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο κίνημα, που αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Είναι οικονομία, είναι οικολογία και κυρίως είναι πολιτισμός!

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικά με το περιβάλλον, το zero waste, το μινιμαλισμό και τη περμακουλτούρα και δημιουργικά/καλλιτεχνικά εργαστήρια. Γνωριμία με σημαντικές δράσεις στη χώρα μας, που ασχολούνται ενεργά με τη μείωση των απορριμάτων, την ανακύκλωση, την επανάχρηση και την κυκλική οικονομία, καθώς και με zero waste friendly προϊόντα!

Περισσότερες πληροφορίες στο Athens Zero Waste Festival

Διαβάστε περισσότερα...

Ημέρες Γαστρονομίας 2015

Ημέρες Γαστρονομίας 2015
Μουσείο Μπενάκη, 22/23/24 Μαϊου.

"Τα τελευταία χρόνια συνυφαίνεται η ανάδυση ενός νέου κινήματος σκέψης και δράσης με σημείο αναφοράς την αυθεντική γεύση. Με τις Ημέρες Γαστρονομίας θελήσαμε να αφηγηθούμε τον σύγχρονο πολιτισμό των γεύσεων αναδεικνύοντας τα πιο αντιπροσωπευτικά θέματα του ελληνικού και διεθνούς γαστρονομικού γίγνεσθαι. Γι’ αυτό και εξαρχής επιλέξαμε να πραγματώσουμε την ιδέα, σε έναν από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού, το Μουσείο Μπενάκη. Η επιστροφή της γαστρονομίας στον φυσικό της χώρο.

Ημέρες Γαστρονομίας. Μια συλλογική προσπάθεια ανθρώπων και φορέων του πολιτισμού των γεύσεων οι οποίοι με πρωτοβουλία της διοργανώτριας εταιρείας κοινωνικής ευθύνης, ReasonTo: δημιούργησαν μια σύγχρονη, ανοικτή και πλουραλιστική πλατφόρμα αφήγησης και ανάδειξης της σύγχρονης γαστρονομίας αλλά και μια πρότυπη εστία συνεύρεσης, συνεργασίας και δικτύωσης φορέων, δικτύων και κοινοτήτων του σύγχρονου γαστρονομικού πολιτισμού.

Με τη δική σας ανταπόκριση και συμμετοχή, οι «Ημέρες Γαστρονομίας», η μαγιάτικη συγκομιδή εμπνευσμένων ιστοριών γεύσης και πολιτισμού εξελίχθηκαν και εδραιώθηκαν σε μια ετήσια θεσμική συνάντηση.

Με εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις και state of the art εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια. Με εκθέσεις παραγωγών που μας παρουσιάζουν τα κορυφαία προϊόντα τους με ταυτότητα και ονομασία προέλευσης, με εκδηλώσεις αφιερωμένες στην arte de la table, το design και foodstyling & photography και προγράμματα διάδρασης από τις κορυφαίες κοινότητες της γεύσης. Με βιωματικά και εκπαιδευτικά θεματικά εργαστήρια και προγράμματα για παιδιά και γονείς.

Με ένα διεθνές πρόγραμμα προβολών μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation και experimental από διάφορες χώρες και παγκόσμιες πρεμιέρες έργων της μεγάλης οθόνης στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου της Αθήνας."

Περισσότερες πληροφορίες:
Ημέρες Γαστρονομίας 2015

Διαβάστε περισσότερα...

Athens Food Festival 2015

ATHENS FOOD FESTIVAL - Το πιο... νόστιμο φεστιβάλ της Αθήνας
8-9-10 Μαΐου 2015 
Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Στις 8, 9 και 10 Μαΐου ανοίγει τις πύλες του, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), το Athens Food Festival, το πιο «νόστιμο» φεστιβάλ στην Αθήνα. Για τρεις ημέρες η «καρδιά» της ελληνικής υπαίθρου «χτυπά» στο ΣΕΦ, σ΄ένα πλούσιο φεστιβάλ εξαιρετικού γαστρονομικού ενδιαφέροντος.
 
Πάνω από 200 μικροί παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, 500 διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και μυστικά μαγειρικής απ’ όλη τη χώρα, γαστρονομικές παρουσιάσεις από καταξιωμένους Έλληνες μάγειρες και γευσιγνώστες, δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό, συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου Athens Food Festival.


Με βασικά «συστατικά» την αγάπη για την ελληνική κουζίνα και την ανάδειξή της ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, το Athens Food Festival φιλοδοξεί να φέρει κοντά το ευρύ κοινό με το γευστικό πλούτο της χώρας μας και να αποτελέσει σημείο συνάντησης της σύγχρονης παραγωγικής Ελλάδας με εκπροσώπους του ευρύτερου χώρου της ελληνικής γαστρονομίας.
Στο πλαίσιο του Athens Food Festival, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας «μεταμορφώνεται» για τρεις ημέρες σε ένα «χωριό μικρών παραγωγών», δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη:
- Να γνωρίσει μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων της ελληνικής φύσης
- Να έρθει σε απευθείας επαφή με τους παραγωγούς, το μύθο και την ιστορία πίσω από κάθε τόπο και τα προϊόντα του
- Να ενημερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες των ελληνικών προϊόντων
- Να γευτεί τοπικές κουζίνες απ’ όλη τη χώρα
Φεύγοντας μπορεί, εάν θέλει, να πάρει μαζί του, λίγη Ελλάδα ακόμα, καθώς όλα τα προϊόντα θα διατίθενται προς πώληση σε τιμές παραγωγού.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ε.Ο.Σ.Σ. 
Επιστημονική Εταιρεία Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού
Ώρες λειτουργίας διοργάνωσης: 
 Παρ. 16:00-21:00, Σαβ. - Κυρ. 10:00-21:00

Γενική είσοδος: 3 ευρώ (παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν)
Προπώληση: www.viva.gr
Για όλες τις επιμέρους εκδηλώσεις της διοργάνωσης (εργαστήρια μαγειρικής, γευστικές δοκιμές κ.λπ.) δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση
http://edpa.gr/

Διαβάστε περισσότερα...

"Food Call Market" - Γιορτή γεύσης

Μια νέα πρωτοβουλία εγκαινιάζεται πολύ σύντομα στην Αθήνα: Πρόκειται για το «Food Call Μarket», μια αγορά τροφίμων που φιλοδοξεί να γίνει το μηνιαίο ραντεβού όσων αγαπούν το φαγητό και αναζητούν νεές γεύσεις! Το πρώτο σημείο συνάντησης θα είναι το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας. Εκεί θα στηθεί για πρώτη φορά το «Food Call Market» στις 7 και 8 Μαρτίου 2015, από τις 11:00 ως τις 20:00.

Το «Food Call Market» είναι μια πρόσκληση για καλό φαγητό, ποτό και γλυκό. Μία ομάδα καλοφαγάδων δοκιμάζει, απολαμβάνει και στρώνει το τραπέζι για σας. Αγαπά να ενημερώνεται, να μοιράζεται νέες γεύσεις, να γνωρίζει καινούρια μέρη και ανθρώπους και να διασκεδάζει με καλούς φίλους.

Αφού λοιπόν έστρωσε τα δικά της τραπέζια με όλα τα προϊόντα που ανακάλυψε και γεύτηκε, αποφάσισε να μοιραστεί τις γευστικές της εμπειρίες μαζί με όλους εσάς. Δημιούργησε έτσι το «Food Call Μarket», μία αγορά που μία φορά το μήνα, σε διαφορετική κάθε φορά τοποθεσία, θα υποδέχεται τα πιο νόστιμα προϊόντα και θα απευθύνει σε όλους ένα προσκλητήριο υπέροχων γεύσεων. Οι «Food Call» θα φέρνουν μαζί τα κουζινικά τους, τις γεύσεις και τα προϊόντα που αγαπούν και θέλουν να μοιραστούν μαζί μας, τους παραγωγούς που γνώρισαν και θέλουν να σας συστήσουν.

Στόχος της γευστικής κοινότητας του «Food Call Μarket», είναι να φέρει σε επαφή παραγωγούς και καταναλωτές, να αναδείξει και να προβάλει το καλό φαγητό, γλυκό και ποτό μέσα από τον κάθε παραγωγό, μάγειρα, ζαχαροπλάστη, food blogger αλλά και την νοικοκυρά, τον ερασιτέχνη και οποιονδήποτε έχει ταλέντο στη μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική και θέλει να διαθέσει τα προϊόντα του.

Το «Food Call Μarket» είναι μια διήμερη γιορτή γεύσης. Μία αγορά στημένη με σύγχρονη αισθητική και διαφορετικό κάθε φορά τρόπο, ανάλογα με τους συμμετέχοντες και τις γαστρονομικές τάσεις, πλαισιωμένη από παρουσιάσεις συνταγών γνωστών σεφ και food bloggers, διαλέξεις από διατροφολόγους και dj sets.

1o Food Call Market - εκδηλώσεις & συνεργασίες
Κατά τη διάρκεια του πρώτου Food Call Μarket στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, θα παρουσιαστούν ζωντανά συνταγές από τις foodbloggers Εύα Μονοχάρη (Funky Cook) και Αθηνά Πάνου (Sugar Buzz), με χρήση προϊόντων των συμμετεχόντων.

Παράλληλα, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, το «Food Call Μarket» συνδέει τη δράση του με την κοινωνική προσφορά με την συμμέτοχη της Wise Greece. Όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις προϊόντων τηςWise Greece σε συνεργασία με το «Food Call Μarket», θα διατεθούν υπό τη μορφή τροφίμων σε κάποιο κοινωφελές ίδρυμα, προς ενίσχυση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Food Call Μarket
Ημερομηνία: 7 & 8 Μαρτίου 2015
Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 20:00
Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας
Αγ.Δημητρίου 13, τ.κ. 105 61, Ψυρρή, Αθήνα

Συμμετοχές:
Αγγελική Καραχάλιου & Μανώλια Κίτσου
Website: www.foodcall.gr
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ.: 6948515240, 6937814168

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS