Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σεμινάριο Vegan Κουζίνας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΠΑΣΤΕΡ

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΠΑΣΤΕΡ, ανακοινώνει την έναρξη νέων τμημάτων για το σεμινάριο εξειδίκευσης, Vegan Chef στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του σεμιναρίου εξειδίκευσης Vegan Chef είναι να προσφέρει το απαιτούμενο θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο της χορτοφαγικής κουζίνας, να εκπαιδεύσει και να εξελίξει τους συμμετέχοντες μέσα από hands on μαθήματα, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής, υπό την καθοδήγηση του μοναδικού Vegan Chef της βορείου Ελλάδος, Μάνου Γρηγορόπουλου.

Το πρόγραμμα σπουδών έχει διάρκεια 120 ώρες και περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Vegan Κουζίνα: Τι είναι;
  • Μανιτάρια ως υποκατάστατο του κρέατος
  • Vegan Street Food
  • Vegan "ψάρια" & τρόποι παρασκευής
  • Vegan "κρέας" & τρόποι παρασκευής
  • Σαλάτες & Αλοιφές
  • Gluten Free
  • Ωμοφαγία - Vegan Raw
  • Επιδόρπια
  • Vegan Brunch

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Σε Chefs, Pastry Chefs, Baker Chefs, σε σπουδαστές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής που θέλουν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και να διευρύνουν τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους πάνω στο αντικείμενο τους, μέσα από τις τεχνικές της Vegan Κουζίνας και Διατροφής ανακαλύπτοντας συνταγές για Vegans,  Raw Vegans, Vegeterians, Pesceterians κ.ά.
  • Σε επαγγελματίες συναφών κλάδων (Γιατρούς, Διαιτολόγους – Διατροφολόγους, Προπονητές, κα.) που ενδιαφέρονται να εντάξουν στο γνωστικό τους background τη vegan διατροφή
  • Σε όλους όσους έχουν υιοθετήσει τη Vegan κουλτούρα ή ενδιαφέρονται για εναλλακτική διατροφή και θέλουν να γνωρίσουν τα υλικά, τις συνταγές και τις τεχνικές της χορτοφαγικής κουζίνας

*Οι Θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων για το πρόγραμμα εξειδίκευσης κάνε κλικ ΕΔΩ

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, Τσιμισκή 45, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 281 282 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  www.paster.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Σπιτική Μαρμελάδα!

Το καλοκαίρι τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται σε αφθονία. Χρώματα και αρώματα απλώνονται παντού... Με αφορμή τις δικές σας απορίες αποφασίσαμε να φτιάξουμε έναν οδηγό με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Σπιτικές μυρωδάτες μαρμελάδες (και όχι μόνο!) προκειμένου να διατηρήσουμε όλο το χειμώνα τα φρούτα και τα λαχανικά που μας αρέσουν.

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς, δεν έχουν τον χρόνο για να φτιάξουν πολλά βάζα γεμάτα διαφορετικές λιχουδιές. Φανταστείτε λοιπόν να τρώτε πρωινό το χειμώνα, με ολόφρεσκη μαρμελάδα φράουλα!! Στο LoveCooking.gr συγκεντρώσαμε συμβουλές από γιαγιάδες, θείες, μαμάδες και εξπέρ του «σπιτικού» είδους και σας τις παρουσιάζουμε.

 

Tip: Στις μαρμελάδες όλα είναι θέμα χημείας...οπότε χρειαζόμαστε ακριβή και προσεκτικά βήματα.

Το ξέρατε; Μια μαρμελάδα σωστά διατηρημένη μπορεί να παραμείνει σε σκοτεινό και ψυχρό μέρος μέχρι και 1 χρόνο.

strawberries

 

Ετοιμάστε κατσαρόλες, κουτάλες και.... Φύγαμε!

 

Τα σκεύη που θα χρειαστούμε:

  • Μια βαμβακερή πετσέτα
  • Μια μεγάλη κατσαρόλα
  • Βάζα (με τα καπάκια τους)
  • Μια ξύλινη κουτάλα
  • Ένα χωνί

Περισσότερα Tips...

  • Βασική αρχή: Προκειμένου οι μαρμελάδες να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα (ακόμα και 2 χρόνια!) πρέπει να αποστειρώσουμε καλά τα βάζα και να τοποθετήσουμε την μαρμελάδα την ώρα που θα είναι ακόμα ζεστά.
  • Σκεφτόμαστε Οικολογικά Χρησιμοποιώντας βάζα από άλλα προϊόντα που μας τελείωσαν γλιτώνουμε περιττά έξοδα και ταυτόχρονα φροντίζουμε και το περιβάλλον, αφού ουσιαστικά τα "ανακυκλώνουμε"!

 

Πως Αποστειρώνουμε τα Βάζα;photo_vaza

  1. Πλένουμε καλά τα βάζα και τα καπάκια με ζεστό νερό και σαπούνι.
  2. Τα ξεπλένουμε με καυτό νερό.
  3. Τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα σε μια πετσέτα και ύστερα στο φούρνο (μαζί με την πετσέτα) για περίπου 15 λεπτά στους 100°C.
  4. Αφήνουμε τα βάζα στο φούρνο να στεγνώσουν τελείως.
  5. Όταν ετοιμάσουμε την μαρμελάδα, τοποθετούμε αμέσως στα καυτά βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα.
  6. Τα αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν για 24 ώρες.

 

6 Χρυσές Συμβουλές: 

  • Μην αλλάζετε την συνταγή! Αλλάζοντας τις αναλογίες της ζάχαρης με τα φρούτα, διακινδυνεύεται το μείγμα να μην έχει σωστή υφή και μορφή. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η προσθήκη οποιουδήποτε συστατικού μπορεί να κάνει την μαρμελάδα σας πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη επικίνδυνων μικροοργανισμών. Για να είστε ασφαλής λοιπόν μείνετε στην αρχική σας συνταγή!
  • Μην αλλάζετε την διάρκεια μαγειρέματος! Όπως και στα υλικά, ο χρόνος έχει επιλεγεί κατάλληλα ώστε να σκοτώνονται στο μαγείρεμα όλοι οι μικροοργανισμοί. Λίγη υπομονή λοιπόν...
  • Διαλέχτε προσεκτικά τα φρούτα και τα λαχανικά σας! Χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας προϊόντα θα έχετε εγγυημένα το καλύτερο αποτέλεσμα. Μην παίρνετε χτυπημένα φρούτα ή πολύ ώριμα λαχανικά!
  • Διαλέξτε άγουρους καρπούς καθώς η πηκτίνη χάνεται με την ωρίμανση και έτσι η μαρμελάδα δεν «δένει» καλά.
  • Χρησιμοποιείτε καθαρό και αποστειρωμένο εξοπλισμό. Μπορεί να φαίνεται κοινότυπο, είναι όμως αξιοσημείωτο. Η διαδικασία της κονσερβοποίησης μαζί με τον φόβο της μόλυνσης μπορεί να σας αγχώσει.
  • Ετοιμάστε τα βάζα και τις κατσαρόλες από την αρχή και χαλαρώστε με τα αρώματα που θα πλημμυρίσουν την κουζίνα σας!

 

Tι να προσέξετε:orange

  • Μην ξεχνάτε να πλύνετε καλά τα φρούτα πριν τα χρησιμοποιήσετε. Tαμπονάρετε απαλά με μια χαρτοπετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν.
  • Για να βγάλουν τα εσπεριδοειδή περισσότερο χυμό, τοποθετείστε τα για 10 μόνο δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Aφήστε τα να κρυώσουν πριν τα χρησιμοποιήσετε ώστε να βγει ολός ο χυμός που περιέχουν!
  • Χρησιμοποιείτε μικρά βάζα, ώστε να φεύγει λίγη λίγη ποσότητα και μην χαλάει γρήγορα η μαρμελάδα σας!
  • Μετά το άνοιγμα της μαρμελάδας τοποθετείστε στο ψυγείο και καταναλώστε μέσα σε 6 μήνες.
 
Βρείτε εδώ Συνταγές για Μαρμελάδα και Γλυκό του κουταλιού
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Θερμοκρασίες του Φούρνου

Η ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ενός φούρνου αλλάζει από συσκευή σε συσκευή. Μεταβάλλεται ανάλογα με την σχάρα που θα τοποθετήσουμε το σκεύος, την ύπαρξη αέρα ή όχι, ακόμα και από το ίδιο το σκεύος που χρησιμοποιούμε!

Έτσι, σε κάθε συνταγή πρέπει να προσαρμόζουμε την θερμοκρασία ανάλογα με το πως ψήνει ο δικός μας φούρνος!

Διαβάστε περισσότερα...

Φτιάχνοντας Αρωματικό Λάδι

Σε 2 απλά βήματα, με φρέσκα ή αποξηραμένα αρωματικά φυτά, σκόρδο, μπαχαρικά, καυτερές πιπερίτσες ή ακόμα και φλούδες από εσπεριδοειδή, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας αρωματικό λάδι!

Θα χρειαστούμε

  • Αρωματικά
  • Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (κατα προτίμηση βιολογικό)
  • Καθαρά και στεγνά μπουκάλια ή βάζα

Βήματα

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τα αρωματικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Το ίδιο και για τα μπουκάλια ή τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε
  • Τοποθετούμε τα αρωματικά στο μπουκάλι ή σε βάζα και ύστερα ριχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο

Αρωματικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε (για 500ml ελαιόλαδο)

  • Εστραγκόν (2-3 κλωναράκια )
  • Κανελογαρύφαλλα ( 2-3 ξυλάκια κανέλα, 5-6 καρφάκια γαρύφαλλα)
  • Δίκταμο (2 κλαδάκια)
  • Σκόρδο (4 σκελίδες σκόρδο)
  • Λεμόνι ( 2 μικρά λεμόνια + 10 μικρά γαρύφαλλα καρφωμένα πάνω τους)
  • Εσπεριδοειδή (φλούδες από λεμόνι + πορτοκάλι)
  • Ρίγανη (2-3 κλαδάκια)
  • Βότανα (2-3 κλαδάκια ρίγανη + 1 κ.γ. θυμάρι + 1 κ.γ. ξερό βασιλικό)
  • Καυτερή Πιπεριά (2 ξερές καυτερές πιπεριές)
  • Βασιλικός (3-4 κλαδάκια + 2 σκελίδες σκόρδο)
  • Λαδόξιδο (προσθέτουμε βαλσάμικο σε αναλογία 4 λάδι / 1 ξίδι)
  • Σκόρδο και δεντρολίβανο (2 σκελίδες σκόρδο + 1 κλων. δεντρολίβανο + 4-5 κόκκους πιπέρι)
  • Μπαχαρικά (5 κόκκους πιπέρι + 4 κόκκους μπαχάρι + 1 κ.γ. κύμινο ακοπάνιστο + 1 κλωνάρι κανέλα)
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS