Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Οι εκδόσεις Μίνωας στις Ημέρες Γαστρονομίας 2015

Ημέρες Γαστρονομίας 2015
22, 23 & 24 Μαΐου 2015 - Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Η επιτυχημένη διοργάνωση φιλοδοξεί και φέτος να συγκεντρώσει εκπροσώπους από όλο το εύρος της γαστρονομικής, επιχειρηματικής και πολιτιστικής εγχώριας σκηνής, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βιώσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία.
Ένα συναρπαστικό ταξίδι, με τη συμμετοχή των κορυφαίων στον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας (και όχι μόνο) αλλά και παραγωγών από όλη την Ελλάδα, που θα λάβουν μέρος σε θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις και συζητήσεις, ενέργειες δικτύωσης, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και ανάδειξης γαστρονομικών προορισμών, εκθέσεις και άλλες ποικίλες δράσεις. Οι Ημέρες Γαστρονομίας 2015 απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους επαγγελματίες του χώρου.

Από τις εκδόσεις Μίνωας συμμετέχουν στη διοργάνωση οι δημοφιλείς σεφ Ντίνα Νικολάου και Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Το Σάββατο 23 Μαΐου στις 11:05 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη:
Η Ντίνα Νικολάου θα παρευρεθεί στο συνέδριο «Μυθική Πελοπόννησος», όπου θα αναλύσει το θέμα «Γεύσεις με Ιστορία».
Το Σάββατο 23 Μαΐου στις 20:00 στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη:
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου θα μας μυήσει στον πολιτισμό και στις γεύσεις της Ανατολής. Η Πολίτισσα σεφ θα παρουσιάσει επίσης στο κεντρικό live cooking stage τη συνταγή χουνκιάρ μπεγεντί.

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται η «Μικρόπολις», μια πρωτότυπη γειτονιά γεύσης και διατροφής για παιδιά και γονείς. Τα πρωινά στο Μουσείο Μπενάκη θα πλημμυρίσουν από υπέροχες γεύσεις και μυρωδιές. Συναρπαστικές αφηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά προγράμματα και μοναδικές εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης θα ενθουσιάσουν τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Από τις εκδόσεις Μίνωας συμμετέχουν στη «Μικρόπολη» οι συγγραφείς Κέλλυ Αλχανάτη, Θέμις Καρδιόλακα και Κατερίνα Μαρκαδάκη.

Την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 11:30 στον χώρο του Soul Kitchen:
Η Κατερίνα Μαρκαδάκη θα αφηγηθεί στους μικρούς της φίλους το παραμύθι «Το Στρουμπουλό Τερατάκι».

Το Σάββατο 23 Μαΐου στις 11:00 στον χώρο του Cooking Stage:
Η Θέμις Καρδιόλακα θα οργανώσει παιδικό εργαστήριο μαγειρικής, βασισμένο στα βιβλία της «Μαμά, δεν τρώω “πράσινα”» και «Όχι πια γλουτένη, μαμά».

Το Σάββατο 23 Μαΐου στις 11:30 στον χώρο του Soul Kitchen:
Η Κέλλυ Αλχανάτη θα αφηγηθεί στα παιδιά τις ιστορίες των βιβλίων της «Μικρόπολη» και «Μικρόπολη: Μη βιάζεσαι… Θα μεγαλώσεις!».

Την Κυριακή 24 Μαΐου στις 11:00 στον χώρο του Soul Kitchen:
Η Κατερίνα Μαρκαδάκη θα παρουσιάσει στα παιδιά το βιβλίο της «Το Στρουμπουλό Τερατάκι».

Την Κυριακή 24 Μαΐου στις 11:00 στον χώρο του Cooking Stage:
Η Θέμις Καρδιόλακα θα οργανώσει παιδικό εργαστήριο μαγειρικής, βασισμένο στα βιβλία της «Μαμά, δεν τρώω “πράσινα”» και «Όχι πια γλουτένη, μαμά».

Την Κυριακή 24 Μαΐου στις 11:30 στον χώρο του Café:
Διαδραστική αφήγηση των βιβλίων «Μικρόπολη» και «Μικρόπολη: Μη βιάζεσαι… Θα μεγαλώσεις!» από τη συγγραφέα Κέλλυ Αλχανάτη.


Περισσότερες πληροφορίες:

Ημέρες Γαστρονομίας 2015

Διαβάστε περισσότερα...

Ημέρες Γαστρονομίας 2015

Ημέρες Γαστρονομίας 2015
Μουσείο Μπενάκη, 22/23/24 Μαϊου.

"Τα τελευταία χρόνια συνυφαίνεται η ανάδυση ενός νέου κινήματος σκέψης και δράσης με σημείο αναφοράς την αυθεντική γεύση. Με τις Ημέρες Γαστρονομίας θελήσαμε να αφηγηθούμε τον σύγχρονο πολιτισμό των γεύσεων αναδεικνύοντας τα πιο αντιπροσωπευτικά θέματα του ελληνικού και διεθνούς γαστρονομικού γίγνεσθαι. Γι’ αυτό και εξαρχής επιλέξαμε να πραγματώσουμε την ιδέα, σε έναν από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού, το Μουσείο Μπενάκη. Η επιστροφή της γαστρονομίας στον φυσικό της χώρο.

Ημέρες Γαστρονομίας. Μια συλλογική προσπάθεια ανθρώπων και φορέων του πολιτισμού των γεύσεων οι οποίοι με πρωτοβουλία της διοργανώτριας εταιρείας κοινωνικής ευθύνης, ReasonTo: δημιούργησαν μια σύγχρονη, ανοικτή και πλουραλιστική πλατφόρμα αφήγησης και ανάδειξης της σύγχρονης γαστρονομίας αλλά και μια πρότυπη εστία συνεύρεσης, συνεργασίας και δικτύωσης φορέων, δικτύων και κοινοτήτων του σύγχρονου γαστρονομικού πολιτισμού.

Με τη δική σας ανταπόκριση και συμμετοχή, οι «Ημέρες Γαστρονομίας», η μαγιάτικη συγκομιδή εμπνευσμένων ιστοριών γεύσης και πολιτισμού εξελίχθηκαν και εδραιώθηκαν σε μια ετήσια θεσμική συνάντηση.

Με εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις και state of the art εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια. Με εκθέσεις παραγωγών που μας παρουσιάζουν τα κορυφαία προϊόντα τους με ταυτότητα και ονομασία προέλευσης, με εκδηλώσεις αφιερωμένες στην arte de la table, το design και foodstyling & photography και προγράμματα διάδρασης από τις κορυφαίες κοινότητες της γεύσης. Με βιωματικά και εκπαιδευτικά θεματικά εργαστήρια και προγράμματα για παιδιά και γονείς.

Με ένα διεθνές πρόγραμμα προβολών μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation και experimental από διάφορες χώρες και παγκόσμιες πρεμιέρες έργων της μεγάλης οθόνης στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου της Αθήνας."

Περισσότερες πληροφορίες:
Ημέρες Γαστρονομίας 2015

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS