Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Οι εκδόσεις Μίνωας στις Ημέρες Γαστρονομίας 2015

Ημέρες Γαστρονομίας 2015
22, 23 & 24 Μαΐου 2015 - Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Η επιτυχημένη διοργάνωση φιλοδοξεί και φέτος να συγκεντρώσει εκπροσώπους από όλο το εύρος της γαστρονομικής, επιχειρηματικής και πολιτιστικής εγχώριας σκηνής, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βιώσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία.
Ένα συναρπαστικό ταξίδι, με τη συμμετοχή των κορυφαίων στον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας (και όχι μόνο) αλλά και παραγωγών από όλη την Ελλάδα, που θα λάβουν μέρος σε θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις και συζητήσεις, ενέργειες δικτύωσης, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και ανάδειξης γαστρονομικών προορισμών, εκθέσεις και άλλες ποικίλες δράσεις. Οι Ημέρες Γαστρονομίας 2015 απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους επαγγελματίες του χώρου.

Από τις εκδόσεις Μίνωας συμμετέχουν στη διοργάνωση οι δημοφιλείς σεφ Ντίνα Νικολάου και Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Το Σάββατο 23 Μαΐου στις 11:05 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη:
Η Ντίνα Νικολάου θα παρευρεθεί στο συνέδριο «Μυθική Πελοπόννησος», όπου θα αναλύσει το θέμα «Γεύσεις με Ιστορία».
Το Σάββατο 23 Μαΐου στις 20:00 στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη:
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου θα μας μυήσει στον πολιτισμό και στις γεύσεις της Ανατολής. Η Πολίτισσα σεφ θα παρουσιάσει επίσης στο κεντρικό live cooking stage τη συνταγή χουνκιάρ μπεγεντί.

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται η «Μικρόπολις», μια πρωτότυπη γειτονιά γεύσης και διατροφής για παιδιά και γονείς. Τα πρωινά στο Μουσείο Μπενάκη θα πλημμυρίσουν από υπέροχες γεύσεις και μυρωδιές. Συναρπαστικές αφηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά προγράμματα και μοναδικές εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης θα ενθουσιάσουν τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Από τις εκδόσεις Μίνωας συμμετέχουν στη «Μικρόπολη» οι συγγραφείς Κέλλυ Αλχανάτη, Θέμις Καρδιόλακα και Κατερίνα Μαρκαδάκη.

Την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 11:30 στον χώρο του Soul Kitchen:
Η Κατερίνα Μαρκαδάκη θα αφηγηθεί στους μικρούς της φίλους το παραμύθι «Το Στρουμπουλό Τερατάκι».

Το Σάββατο 23 Μαΐου στις 11:00 στον χώρο του Cooking Stage:
Η Θέμις Καρδιόλακα θα οργανώσει παιδικό εργαστήριο μαγειρικής, βασισμένο στα βιβλία της «Μαμά, δεν τρώω “πράσινα”» και «Όχι πια γλουτένη, μαμά».

Το Σάββατο 23 Μαΐου στις 11:30 στον χώρο του Soul Kitchen:
Η Κέλλυ Αλχανάτη θα αφηγηθεί στα παιδιά τις ιστορίες των βιβλίων της «Μικρόπολη» και «Μικρόπολη: Μη βιάζεσαι… Θα μεγαλώσεις!».

Την Κυριακή 24 Μαΐου στις 11:00 στον χώρο του Soul Kitchen:
Η Κατερίνα Μαρκαδάκη θα παρουσιάσει στα παιδιά το βιβλίο της «Το Στρουμπουλό Τερατάκι».

Την Κυριακή 24 Μαΐου στις 11:00 στον χώρο του Cooking Stage:
Η Θέμις Καρδιόλακα θα οργανώσει παιδικό εργαστήριο μαγειρικής, βασισμένο στα βιβλία της «Μαμά, δεν τρώω “πράσινα”» και «Όχι πια γλουτένη, μαμά».

Την Κυριακή 24 Μαΐου στις 11:30 στον χώρο του Café:
Διαδραστική αφήγηση των βιβλίων «Μικρόπολη» και «Μικρόπολη: Μη βιάζεσαι… Θα μεγαλώσεις!» από τη συγγραφέα Κέλλυ Αλχανάτη.


Περισσότερες πληροφορίες:

Ημέρες Γαστρονομίας 2015

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Μπισκοτάκια Αγάπης» Vegan Life Festival 2016 »

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή